Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Uw special lager gemaakt van high-performance kunststof met de gewenste vorm, in de gewenste hoeveelheid en gemaakt van het best geschikte materiaal

"Toon mij het kunststof onderdeel waar u problemen mee heeft. Ik bied u een oplossing!" Het was op basis van dit idee, dat Günter Blase igus® meer dan 50 jaar geleden oprichtte en dat geldt vandaag de dag nog steeds: klantspecifieke in serie geproduceerde oplossingen maken net zo goed deel uit van ons dagelijks werk, als standaard onderdelen.  We hebben veel verschillende productiemethoden voor het produceren van de exacte onderdelen die u nodig heeft. We adviseren u graag omtrent de technisch en economisch meest efficiënte productiemethode en adviseren de perfecte high-performance polymeermaterialen voor uw specifieke geval.

Uw individuele kunststof lager van igus®:

Dien nu een aanvraag in en ontdek de oneindige mogelijkheden

  • Geproduceerd volgens de hoogste standaarden
  • Van het prototype naar serieproductie
  • Batchgroottes en raamorders volgens uw behoeften
  • De productie van FDA-conforme componenten maakt deel uit van uw dagelijkse werkzaamheden
  • Gewenste vorm, gewenst materiaal, gewenste kwaliteit
Dien nu een aanvraag in voor uw individuele component

Serieproductie met de standaard spuitgietmethode: efficiënt, flexibel, schaalbaar

Uw voordelen: 

  • Wanneer er een noodzaak is voor in serie geproduceerde componenten, met hoeveelheden die uiteenlopen van een paar duizend tot enkele miljoenen.
  • Onderhoudsvrij, bestand tegen chemicaliën en temperatuurextremen ... Onze iglidur® materialen bestaan uit slijtvaste high-performance polymeren met unieke eigenschappen. Wij selecteren het perfecte materiaal voor uw toepassing.
  • Spuitgietmatrijzen worden in onze toolshop gemaakt.
  • We werken met u samen om de productietekening te creëren.
Componenten laten maken met de spuitgietmethode

Spuitgietmachines in de igus®-fabriek  

Ander productiemethoden voor uw individuele componenten en speciale lagers

Componenten zijn 3D-geprint met de lasersintermethode.  
3D-geprint component

Wij printen uw individuele component uit smeermiddelvrije, abrasiebestendige iglidur® high-performance kunststoffen.  Vul gewoon het aanvraagformulier in, voeg het bestand toe - bijv. CAD, STEP - en verstuur het. Vervolgens wordt u geadviseerd door onze experts.
Het meest geschikt voor hoeveelheden van: 1 tot 1000 stuks

Draaien van een component gemaakt van iglidur® high-performance polymeren  
Gedraaid, gefreesd of geboord component gemaakt van stafmateriaal

Uw individuele componenten worden gemaakt van iglidur® stafmateriaal, dat bestaat uit high-performance polymeren. Op basis van uw informatie en databestanden zoals CAD of STEP, zullen we een prijs offeren en op verzoek het component ook produceren.  
Het meest geschikt voor hoeveelheden van : 1 tot 500

3D-geprinte spuitgietmatrijs met gefabriceerd component er binnenin  
Een component maken met een 3D-geprinte spuitgietmatrijs

In de 3D-printer, maken we spuitgietmatrijzen gemaakt van high-performance polymeren voor individuele componenten. Dit bespaart tijd en tot wel 80% van de kosten. Vanwege hun eigenschappen zijn de matrijsmaterialen bestand tegen de hoge temperaturen van het spuitgietproces. Dit betekent dat tot wel 500 componenten gemaakt kunnen worden met één enkele matrijs.
Het meest geschikt voor hoeveelheden van: 1 tot 500 stuks

Spuitgietmatrijs gemaakt van aluminium met geproduceerd component er in  
Spuitgieten van componenten met aluminium matrijs

Bij deze methode, worden individuele componenten gemaakt met aluminium matrijzen. Deze procedure is tijdbesparend dankzij de "lean" productiemethode – zelfs in het geval van zeer complexe constructies.  Tegelijkertijd zijn de toolingkosten zeer laag. Dien een 3D-model in en ontvang direct een offerte.
Het meest geschikt voor hoeveelheden van: 200 tot 10.000

In twee stappen naar uw individuele component

1. Vraag een individueel advies aanOnze experts zullen de perfecte oplossing voor u vinden! Beschrijf de belangrijkste vereisten of speciale kenmerken van uw toepassing en voeg bijvoorbeeld een CAD-bestand toe.2. BestelNadat onze experts naar de details hebben gekeken die u heeft aangeleverd, stellen we een geschikt iglidur® materiaal voor en een geschikte productiemethode voor uw specifieke toepassing. Voor serieproductie kunnen monsters en prototypen worden besteld.
 
 
Dien nu een aanvraag in voor uw gewenste component

 
 
iglidur® glijlagers monsterbox  
Gratis monsterbox

De monsterbox bevat monsters en alle belangrijke informatie over individuele componenten in één oogopslag.

Veelzijdige iglidur®-materialen  
Voordelen van iglidur® materialen

Elk van de door ons speciaal ontwikkelde polymeren kent unieke eigenschappen.

iglidur® webshop  
igus® webshop

Hier kunt u alle standaard onderdelen vinden, evenals talloze iglidur® materialen en hun eigenschappen.  

Gratis igus® online tools  
Online tools

Met de gratis online tools, kunt u de levensduur berekenen van onze producten of deze configureren.  

Toepassingsvoorbeelden van klanten

Geproduceerd middels spuitgieten: hoogste mate van gemak en veiligheid in kniegewrichtprotheses

Alleen materialen en componenten waarop vertrouwd kan worden worden gebruikt voor protheses. Vooral voor beenprotheses is het belangrijk dat de gebruiker op zijn prothese kan vertrouwen wanneer hij hardloopt of er mee stilstaat. Daarom vertrouwt Otto Bock SE & Co. KGaA, wereldmarktleider op het gebied van technische orthopedische middelen al meer dan 20 jaar op iglidur glijlagers gemaakt van high-performance polymeren.  

3D-geprint: onderhoudsvrije grijper voor de verpakkingsindustrie

Snelle beschikbaarheid tegen een lage prijs en gebruik onder hygiënische condities waren belangrijke vereisten voor deze 3D-geprinte grijper. Deze wordt gebruikt voor het verpakken van cosmeticaproducten en heeft het speciale voordeel dat deze werkt zonder extra smering en voldoet daarmee aan hygiëne-vereisten.

Geproduceerd middels spuitgieten: lagers die toleranties compenseren, in de bouw van heavy-duty landbouwmachines

In het geval van de sector voor de landbouwmachinebouw, worden hooiharken constant blootgesteld aan belasting onder zware omstandigheden. Geen probleem voor igus® speciale onderdelen, echter: ze zijn niet alleen bijzonder slijtvast, maar ook onderhoudsvrij en ze reduceren de montagekosten.

Gemaakt van stafmateriaal: individueel iglidur® component voor smelt-sonde

De "IceMole" is een smelt-sonde, waarmee de poolregio's, gletsjers en als een lange termijn doelstelling, buitenaardse regio's ontdekt moeten gaan worden. Voor het opslaan van de ijsschroef, was een component nodig dat water- en vuilbestendig was en  thermisch geïsoleerd. Daarom werd een lager gebruikt dat was gemaakt van iglidur® A180 stafmateriaal.

3D-geprint: maatwerk glijlager, klaar om afgehaald te worden binnen enkele uren

Wat te doen wanneer een belangrijk vervangingscomponent van een te tonen item plotseling zoek raakt op weg naar een beurs? De reactie van het in Berlijn gevestigde bedrijf Blackcam, een producent van camerabewegingssystemen, was contact opnemen met de igus 3D-printservice.

Gemaakt van stafmateriaal: speciale lagers voor de hoogste nauwkeurigheid in oogheelkunde

iglidur® stafmateriaal wordt gebruikt voor het produceren van een microscooparm voor oogonderzoeken. De reden: het kan worden bewerkt om maatwerk glijlagers te produceren vanaf maten gemeten in μm om de noodzakelijke nauwkeurigheid te waarborgen voor onderzoeken.

Kunststof tandwielen 3D-geprint voor een laadsysteem voor elektrische auto's

Easelink, een bedrijf uit Graz, heeft "Matrix Charging" ontwikkeld, een laadsysteem dat bestaat uit twee componenten. Een laad-pad verbonden aan het elektriciteitsnetwerk is geïnstalleerd in de parkeergarage. Een connector onderaan de elektrische auto zakt naar beneden wanneer deze boven de pad is geparkeerd. Het laadproces start automatisch, zonder dat de bestuurder een kabel hoeft aan te sluiten. Gebruik de igus® 3D-printservice om er zeker van te zijn dat de ontwikkeling van prototypes kosten-effectief blijft terwijl een hoge kwaliteit wordt gewaarborgd.

Maatwerkcomponent gemaakt met behulp van de igus® 3D-printservice

Geïnspireerd door de Formule 1, concurreren de studententeams van de "Formula Student Germany" constructiewedstrijd met elkaar.  Voor het construeren van hun race-auto's, had het Formula Student Team van Weingarten in de buurt van Ravensburg onder andere maatwerk kunststof tandwielen nodig. Met de 3D-printservice van igus®, werden deze componenten niet alleen snel geproduceerd, maar ze werden ook gemaakt van een slijtvast iglidur® materiaal.

Bewerkt uit stafmateriaal: slijtvaste glijlagers met lange levensduur voor vingerprotheses

Deze prothese is een elektrisch aangedreven vinger. Het gewricht aan de voet van de vinger wordt direct bewogen via een reductormotor, welke het middelste gewricht meevoert via een flexibele verbinding. Alle assen betrokken bij deze beweging zijn gemonteerd door kunststof bussen gemaakt van het materiaal iglidur® J. In totaal zijn er 8 lagers geïntegreerd in één vinger.

Gemaakt van stafmateriaal: componenten gemaakt van of iglidur® reduceren onderhoudskosten

In een banden inzeepstation, werden tot nu toe metalen lagers toegepast, hetgeen regelmatig leidde tot storingen van het systeem. Nu zijn deze lagers vervangen door kunststof lagers gemaakt van igus® stafmateriaal. Dit bespaart enkele duizenden Euro's per jaar.