Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Voedselveilig 3D-printen voor abrasiebestendige en slijtvaste componenten


► Voedselveilig conform de vereisten van de FDA en/of EU-richtlijn 10/2011
Tot wel 50 maal slijtage bestendiger dan de gangbaar toegepaste kunststoffen voor 3D-printen: Ideaal voor bewegende delen
► Geen smering nodig dankzij de geïntegreerde vaste smeermiddelen
► Vervangingsdelen en speciale delen voor snelle formaatwisseling kunnen de volgend dag worden geleverd*


* Neem voor spoedorders telefonisch contact met ons op. Telefonische bestellingen of online voor de nachtproductie moeten worden ingediend voor 11 uur 's ochtends. Normale productietijd: 1 tot 3 werkdagen.

Bestel slijtage bestendige componenten via de 3D-printservice of print ze zelf

Laser-sinteren met iglidur I6

3D-printen, SLS lasersinteren, voedselveilig , FDA

 • Voldoet aan de voedselspecifieke regelgeving van de FDA en de EU 10/2011
 • Max. gebruikstemperatuur: +80°C
 • Extreem abrasiebestendig: bijv. tenminste 9 maal abrasiebestendiger
  dan PA12 (SLS) in rotatietesten
 • De beste sterkte en oppervlakken van alle igus voedselveilige 3D-printmaterialen

iglidur I150: het all-rounder filament

voedselveilig filament

 • Voldoet aan de voedselspecifieke  regelgevingen volgens overeenkomstig EU 10/2011
 • Kan worden verwerkt op alle gangbare 3D-printers
 • Het meest frequent gebruikte tribo-filament® met zeer goede mechanische eigenschappen (sterkte, veerkracht, laaghechting)

Hittebestendig: iglidur A350

3D-printen, voedselveilig en hittebestendig, voldoet aan FDA-regelgeving

 • Voldoet aan de voedselspecifieke regelgeving conform EU 10/2011 en de FDA.
 • Temperatuurbestendig tot +180°C, brandbestendig overeenkomstig UL94-V0
 • Geschikt voor stoom sterilisatie
 • Hoge-temperatuur 3D-printer vereistLasersintering om te voldoen aan levensmiddelenspecifieke regelgeving

Het laser sintering materiaal iglidur I6 voldoet aan de levensmiddelspecifieke regelgeving van de FDA en van EU 10/2011 en kan derhalve worden gebruikt in talloze toepassingen in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Dankzij de SLS-methode, kunnen speciale onderdelen, prototypes en volumes worden geproduceerd in onze 3D printservice in hoeveelheden van 1 tot 10000 stuks in slechts 3 dagen. Van alle 3D-printmaterialen die werden verwerkt door igus en die voldoen aan de voedselspecifieke regelgeving, wordt iglidur I6 het meest gekozen. Dit vanwege de grotere sterkte, betere oppervlak en lagere componentprijs.
 
De samengestelde materialen van iglidur I6 maken dit hoogwaardige polymeer niet alleen bijzonder hygiënisch maar ook bijzonder geschikt om te glijden. Het wordt daarom vaak gevraagd voor toepassingen waarin een bijzonder geringe mate van wrijving is vereist, bijvoorbeeld wormwielen. Het SLS-poeder is verkrijgbaar in onze webshop voor 3D-printmateriaal en kan worden verwerkt met alle gangbare lasersinter-apparatuur.  

Bestel een iglidur I6 sample component
Slijtwaarden voor voedselveilig 3D-printen vergeleken met andere methoden Rotatieslijtage, p=1 MPa; v=0,3 m/s

Zelf voedselveilige componenten maken

iglidur I150 is het gemakkelijkst te verwerken tribo-filament® - het is geschikt voor alle commercieel beschikbare 3D-printers en kan  worden verwerkt net als gangbare filamenten zoals PLA en PETG.  Dankzij de conformiteit met EU 10/2011, is iglidur I150 geschikt voor contact met levensmiddelen en bewijst zichzelf dienovereenkomstig in de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie. De enige beperkingen die gelden zijn de maximum permanente applicatietemperatuur van 65°C en voor zeer dynamische toepassingen. iglidur I150 is ook beschikbaar op haspels van 8 kg en is daarom geschikt voor de productie van grote componenten op grootschalige printers.  

iglidur I150 in de webshop

Hittebestendig en voedselveilig

Het abrasiebestendige hoge-temperatuur tribo-filament® iglidur A350 werd speciaal ontwikkeld voor de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie. De grondstof is conform de EU 10/2011 en FDA regelgeving omtrent contact met levensmiddelen en is door en door blauw vanwege de detecteerbaarheid. Geprinte componenten gemaakt van iglidur A350 zijn temperatuurbestendig tot 180°C, vlamvertragend conform UL94-V0 en kunnen ook worden gesteriliseerd met hete stoom. Vanwege haar hoge verwerkingstemperatuur van 340-360°C, alsmede een verplichte "verwarmde bouwkamer (build chamber)" temperatuur van minimaal 160°C, is een hoge-temperatuur 3D-printer noodzakelijk voor de verwerking. Wanneer een dergelijke printer niet beschikbaar is voor gebruik, dan kunnen slijtvaste componenten gemaakt van iglidur A350 snel en voordelig worden geproduceerd middels de igus 3D-printservice.  

iglidur A350 in de webshop
Voedselveilig 3D-printen: vergelijking van.slijtage Roterende wrijvingscoëfficiënt, p= 1 MPa, v= 0,3 m/s Verticale as: wrijvingscoëfficient [-]

Overige oplossingen voor contact met levensmiddelenAdvies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h