Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

print2mold® – spuitgieten met 3D-printmatrijzen

Slijtdelen kosten maar liefst 80% minder en zijn 70% sneller te maken dan bij conventionele matrijsproductie

In de print2mold® service produceren we individuele spuitgegoten onderdelen van onze iglidur® materialen. Hierbij gebruiken we in 3D geprinte matrijzen die geschikt zijn om snel prototypes en kleine series te maken van 100 tot 30.000 stuks. Dit levert een flinke besparing op en een levertijd van twee weken.

Kostenberekening spuitgieten voor slijtvaste polymeren

Bereken de totale prijs, inclusief de kosten voor de matrijs en levertijden in slechts drie stappen

1. Maak een 3D model en exporteer het naar STEP/STP formaat

Voorbereiding van het CAD model voor het spuitgieten

Gebruik CAD-software of onze gratis configuratoren om het 3D-model te maken. Kunt u het juiste bestand niet vinden? 

2. Upload een 3D-model online voor
prijsberekening

Spuitgegoten speciale componenten CAD upload

Sleep eenvoudig het STEP / STP-bestand of kies het uit een map. Filter overeenkomstig de vereisten of blader naar de p2m-methode en selecteer materiaal.  

3. Bereken kosten en bestel
direct online

Bestel spuitgegoten kleine series online

De kosten voor de matrijs en onderdelen, de levertijd en maakbaarheid worden direct weergegeven en u kunt uw bestelling meteen online afronden.


Abrasiebestendige spuitgegoten onderdelen uit additief vervaardigde matrijzen

Spuitgietmatrijs 3D-geprint uit metaal

Kosteneffectiever door verbeterd gereedschapssysteem

  • Tot 80% kosteneffectiever dan bewerkte matrijzen
  • Online haalbaarheidscontrole: ondersnijdingen en wanddiktes
  • Bereken de levensduur online
  • 10.000 en meer onderdelen per matrijs
  • Meer dan 50 slijtvaste speciale kunststoffen beschikbaar (ook voor speciale eigenschappen zoals geleidbaarheid, gebruik onder water, KTW-conformiteit, hoge temperatuur, enz.)
  • Levertijd vanaf twee weken

Spuitgegoten glijlager en tandwiel uit een 3D-geprinte matrijs

Gratis sample-componenten

Overtuig uzelf van de voordelen van het print2mold-proces en de kwaliteit van de metalen matrijzen en bestel gratis twee samples uit een 3D-geprinte metalen spuitgietmatrijs:

Glijlager gemaakt middels 3D-geprinte spuitgietmatrijs
Materiaal: iglidur G
Tandwiel uit 3D-geprinte spuitgietmatrijs
Materiaal: iglidur X


Snel matrijzen maken met 3D-geprinte spuitgietmatrijs

De snelle productie van spuitgietmatrijzen middels 3D-printen zorgt voor een snelle, kosteneffectieve productie van prototypes die in de buurt komt van volumeproductie en kleine volumes gemaakt middels spuitgieten. Dit is misschien geen vervanging voor de dure fabricage van machinaal bewerkte spuitgietmatrijzen, maar dergelijke matrijzen zijn alleen winstgevend voor batchgroottes van meer dan 10.000. Naast het kostenvoordeel is spuitgieten met additief vervaardigde matrijzen veel sneller - gemiddeld zijn zes werkdagen voldoende om matrijzen en onderdelen af te werken .

Een ander voordeel van de print2mold procedure is de snelle en eenvoudige kostenberekening voor het spuitgieten in de gratis beschikbare online tool. Gebruikers kunnen de totale prijs en prijs per eenheid (inclusief de kosten van de matrijs) zien, maar ook de productietijd voor het hele project. Ten eerste controleert de online tool het ontwerp automatisch op geschiktheid voor de print2mold-procedure, zodat eventuele meerkosten (zoals voor mechanische nabewerking) onmiddellijk kunnen worden geïdentificeerd en in de berekening kunnen worden meegenomen.

Wanneer het model is geüpload en het gewenste materiaal is gekozen (de mogelijkheid om te filteren op basis van vereisten stelt u in staat het perfecte materiaal te identificeren), kan de volledige configuratie onmiddellijk worden aangevraagd of eenvoudig worden doorgestuurd voor verdere beoordeling. 

Het igus® print2mold® proces

Voorbeelden van klantapplicaties

3D-geprinte matrijs


Additieve fabricage bij igus

Additieve fabricage met hoogwaardige polymeren

3D-printen met slijtvaste polymeren: 3D-printservice, materiaal webshop en informatie over materialen, procedures en services.

Overzicht 3D-printen

Speciale en op maat gemaakte onderdelen vervaardigd uit kunststof

U kiest het ontwerp, het materiaal en het aantal - verdere diensten voor speciale onderdelen, prototypes en series uit slijtvaste kunststoffen.

Meer over onderdelen op maat en tekeningdelen


De termen "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igutex", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur", en "xiros" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van de igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en waar van toepassing ook in sommige andere landen.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.