Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

print2mold - spuitgieten met 3D geprinte matrijzen

Slijtvaste componenten die tot 80% voordeliger zijn en 70% sneller dan het op conventionele wijze maken van matrijzen

Kostenberekening spuitgieten voor slijtvaste polymeren

Bereken de totale prijs, inclusief de kosten voor de matrijs en levertijden in slechts drie stappen

1. Maak een 3D model en exporteer het naar STEP/STP formaat

Voorbereiding van het CAD model voor het spuitgieten

Gebruik de CAD software of onze gratis configuratoren voor het maken van het 3D-model.  
Geen geschikt bestand bij de hand? 

2. Upload 3D-model online voor prijsberekening

Spuitgegoten speciale componenten CAD upload

Sleep eenvoudig het STEP / STP-bestand of kies het uit een map. Filter overeenkomstig de vereisten of blader naar de p2m-methode en selecteer materiaal.  

3. Bereken kosten en vraag online een offerte aan

Bestel spuitgegoten kleine series online

De  prijzen, levertijden  en de  produceerbaarheid worden direct weergegeven en  u kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of de gehele configuratie via e-mail doorsturen.


Spuitgietgereedschap voor kleine series gemaakt met 3D-geprinte matrijzen

Slijtvaste spuitgegoten componenten uit middels additieve fabricage gemaakte matrijzen

  • Kostenvoordeel vergeleken met bewerkte gereedschappen
  • Bestel vanaf 1  tot 10.000 stuks
  • 55 slijtarme speciale polymeren leverbaar (ook voor speciale eigenschappen, zoals geleidbaarheid, onderwater gebruik , KTW-conform, hoge temperatuur, etc.)


Snel matrijzen maken met 3D-geprinte spuitgietmatrijs

De snelle productie van spuitgietmatrijzen middels 3D-printen maakt een snelle en voordelige productie mogelijk van prototypes die bijna klaar zijn voor massaproductie en kleine aantallen, gemaakt middels spuitgieten.  Dit vervangt wellicht niet de dure productie van bewerkte spuitgietmatrijzen - want deze methode is alleen winstgevend bij een seriegrootte van meer dan 10.000 stuks. Naast het kostenvoordeel is het spuitgieten met  matrijzen verkregen middels extra, 3D vervaardigde gereedschappen, gemiddeld beduidend sneller , zes werkdagen zijn voldoende voor het produceren van de matrijzen en componenten.
 
Een ander voordeel van de print2mold procedure is de snelle en gemakkelijke kostenberekening voor spuitgieten in de gratis beschikbare online tool. Behalve de mogelijkheid om de totaalprijs te zien alsmede de prijs per stuk (inclusief matrijskosten), zonder registratie, wordt tevens de productietijd voor het gehele project getoond. Eerst controleert het online programma het ontwerp met betrekking tot geschiktheid voor de print2mold procedure - op deze wijze kan een mogelijke extra inspanning (zoals mechanische nabewerking) direct worden geïdentificeerd en opgenomen in de berekening.
 
Wanneer het model is geüpload en het gewenste materiaal is gekozen (de mogelijkheid om te filteren volgens uw vereisten stelt u in staat het perfecte materiaal te vinden), kan de gehele configuratie direct worden aangevraagd of anders zonder problemen worden doorgestuurd voor een aanvullende test.   
 


Additieve fabricage bij igus

Additieve fabricage met hoogwaardige polymeren

3D-printen met slijtvaste polymeren: 3D-printservice, materiaal webshop en informatie over materialen, procedures en services.

Overzicht 3D-printen

Speciale en op maat gemaakte onderdelen vervaardigd uit kunststof

U kiest het ontwerp, het materiaal en het aantal - verdere diensten voor speciale onderdelen, prototypes en series uit slijtvaste kunststoffen.

Meer over onderdelen op maat en tekeningdelen