Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.
Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

3D-printen met slijtvaste
polymeren

tot 50 keer de levensduur van conventionele materialen


3D-printservice online

Ik heb een 3D-model van het benodigde onderdeel en wil dit graag online bij igus in de printservice bestellen en binnen één tot drie dagen laten vervaardigen.
Ga naar 3D-printservice

3D-printmaterialen

Ik wil zelf onderdelen printen en ben op zoek naar slijtvaste materialen die geschikt zijn voor gebruik in FDM, laser-sintering en DLP-printers.
Naar de materiaal-webshop

Online CAD-configuratoren

Ik ken mijn applicatie en wil de CAD-configurator gebruiken om een individueel 3D-model voor verschillende ontwerpen te configureren en te downloaden.
Ga naar CAD-configuratoren

3D printen bij igus

Ik ben op zoek naar meer informatie over beschikbare materialen en de additieve fabricageprocessen die igus aanbiedt.
Overige informatie
Ontwerpgids voor 3D-printen met ontwerpinstructies

Ontwerpgids voor 3D-printen

Praktische tips voor het ontwerpen van functionele onderdelen voor fabricage in de 3D-printservice.
Toepassing van 3D-geprinte grijper voor de drankenindustrie

Voor 3D-printtoepassingen

Lees over klanten die verbaasd zijn over de verbeteringen aan hun toepassingen dankzij 3D-geprinte igus® onderdelen.
3D-printinnovaties

3D print nieuws

Ontdek nieuwe producten en diensten voor additieve productie met slijtvaste kunststoffen.

Bestel een gratis 3D printing sampledoos

Selecteer een voorbeeld onderdeel en test tribologisch geoptimaliseerde 3D-printmaterialen

Ervaar zelf de kwaliteit en voordelen van onze 3D-printmaterialen: bent u geïnteresseerd in 3D-geprinte onderdelen, maar wilt u ze graag in de hand houden voordat u een definitieve beslissing neemt? Aarzel dan niet om een gratis sample bij ons te bestellen.

Wonder roller

Roller middels 3D-printen met inwendige roller Roller met een inwendig roterende rol gemaakt middels een printproces
Materiaal: iglidur® i3 (lasersintermateriaal)

Meer over complexe 3D-geprinte onderdelen
Bestel nu een gratis monster

Spindelmoeren met draadspindel

3D-geprinte schroefdraad Geprinte spindelmoer op een geprinte draadspindel
Materiaal: iglidur® i3 (lasersintermateriaal)

Meer informatie over 3D-geprinte schroefdraad
Bestel nu een gratis monster

Elastische grijper

3D-geprinte elastische grijper Geprinte elastische grijper
Materiaal: iglidur® i3 (lasersintermateriaal) en elastisch materiaal (blauw)

Meer over 3D-geprinte grijpers
Bestel nu een gratis monster

Wormoverbrenging

3D-geprint wormwiel Wormwiel
Materiaal: iglidur® i6 (lasersintermateriaal)

Meer informatie over 3D-geprinte tandwielen
Bestel nu een gratis monster

Conisch tandwiel

3D geprint conisch tandwiel Kegeltandwiel
Materiaal: iglidur® i3 (lasersintermateriaal)

Meer over 3D-geprinte tandwielen
Bestel nu een gratis monster

Gekleurde tandwielen

3D-geprinte tandwielen, spiraalvormig Tandwielen, spiraalvormig en gekleurd
Materiaal: iglidur® i3 (lasersintermateriaal)

Meer informatie over nabewerking in de 3D-printservice
Bestel nu een gratis monster

print2mold® glijlager en tandwiel

Spuitgegoten glijlager en tandwiel uit een 3D-geprinte matrijs Glijlagers gemaakt in een 3D-geprinte spuitgietmatrijs
Materiaal: iglidur® G
Tandwiel gemaakt in een 3D-geprinte spuitgietmatrijs
Materiaal: iglidur® X

Meer over het print2mold® proces
Bestel nu een gratis monster

Tweecomponenten-sample

Multi-materiaal 3D-geprint verbindingsgewricht Multi-materiaal onderdeel gemaakt van een filament geoptimaliseerd voor wrijving en een zeer stijf filament voor maximale sterkte.
Materiaal: iglidur® i150 en igumid® P150 filament

Meer informatie over 3D-printen in meerdere materialen
Bestel nu een gratis monster

ESD sample onderdeel

ESD-component Elektrostatisch ontladende rol. Het oppervlak werd vervolgens chemisch gladgestreken tijdens de nabewerking.
Materiaal: iglidur® i8-ESD (lasersinteringmateriaal)

Meer over ESD 3D-printen
Bestel nu een gratis monster

FAQ: uw vragen en antwoorden over de igus 3D-printservice en de iglidur materialen

Poeder printen (laser sintering)

Welke 3D printers kunnen iglidur lasersinterpoeders verwerken?
igus gebruikt de EOS Formiga P110. In principe zouden lasersinter 3D-printers met CO2-lasers iglidur i3 en iglidur i6 moeten kunnen verwerken als de printparameters kunnen worden aangepast. Er is al positieve feedback van klanten met EOS Formiga P100 en apparatuur voor 3D-systemen. De verschillende absorptie van laserenergie maakt het ongeschikt voor goedkope systemen zoals Sinterit Lisa en Formlabs Fuse 1. iglidur i8-ESD met zijn zwarte kleur is geschikt en klanten hebben al positieve feedback gegeven.
Tot nu toe heb ik altijd componenten gekocht die zijn gemaakt van PA12 of uit het MJF-proces. Welk igus lasersintering-poeder is vergelijkbaar?
Alle iglidur lasersintermaterialen zijn in principe geschikt, maar het meest geschikte materiaal voor specifieke eisen kan worden gekozen. iglidur i3 is het meest gekozen en goedkoopste lasersintermateriaal in de igus 3D-printservice.
Kunnen schroefdraden worden geprint?
Bevestigingsschroefdraad kan direct worden geprint vanaf M6 of vergelijkbare dimensies. Hiervoor moet de geometrische vorm zijn geïntegreerd in het 3D-model. Alternatief kan schroefdraad ook worden gesneden, of in het geval van zwaar belaste of frequent geschroefde schroefdraad kunnen schroefdraadinzetstukken worden gebruikt. Vraag hier een aparte offerte voor aan.
Hoe zit het met aandrijfschroefdraad?
igus kan op verzoek componenten leveren met draadgaten voor trapezium of dryspin draadspindels. Spindelmoeren voor trapezium schroefdraad kan worden gegenereerd met de igus CAD configuratoren. Neem voor dryspin schroefdraad contact op met uw igus contactpersoon, omdat dit een beschermde geometrie is.
Kan het materiaal worden gefreesd of anderzins verwerkt?
De nodige mechanische nabewerking is mogelijk. Voor bewerking op de draaibank gelden de gebruikelijke maatregelen voor niet gevulde kunststoffen (bijv. POM); wellicht moet een bevestiging worden gemaakt om vervorming van het component tijdens opspanning te voorkomen. Vanwege de hogere slijtvastheid van de iglidur materialen, is slijpen lastiger dan bij standaard kunststoffen.
Welk iglidur laser sintering materiaal is het meest geschikt voor tandwielen?
iglidur I3 heeft de langste levensduur van alle igus 3D-geprinte materialen in testen met rechte tandwielen. Voor wormwielen is iglidur I6 geschikter vanwege de glijdende relatieve beweging tussen de delen onderling.
Kan het oppervlak van de componenten glad worden gemaakt?
Voor het glad maken van laser sintering componenten in de igus 3D-printservice, worden trilslijpen/rotofinishing en chemisch gladmaken gebruikt. Bij trilslijpen wordt het oppervlak van het component glad gemaakt met behulp van kleine wieltjes, waardoor de ruwheid afneemt. Bij chemisch glad maken, wordt het oppervlak opgelost met behulp van een chemische stof, waardoor het oppervlak gladder wordt en sluit.
Wat zijn de voordelen en nadelen van oppervlakte-afwerking?
De trilafwerking zorgt voor een minimale verwijdering van deeltjes van het oppervlak en kan bijvoorbeeld op de krimp van een glijlager anticiperen. Het is een kosteneffectieve en snelle vorm van nabehandeling, maar is niet effectief op die plekken die de glijdende elementen niet bereiken (bijv. binnenranden, kanalen). Het proces is uitsluitend geschikt voor kleinere componenten met eenvoudige geometrieën.
Het chemische afvlakkings proces lost het kunststof aan het oppervlak van het component op. Nadat het oplosmiddel is verdampt, blijft een dicht oppervlak achter, terwijl het onbehandelde component altijd een zekere poreusheid kent, hetgeen een rol speelt in het gebruik van de smeermiddelen, lijmen, perslucht evenals vacuüm. Deze oppervlaktebehandeling produceert nog gladdere oppervlakken dan trilslijpen, maar betekent ook een grotere toeslag alsmede langere leveringstijden van het component van 9-12 werkdagen.
Beide oppervlaktebehandelingen kunnen direct online worden geconfigureerd en besteld in de iglidur Designer in het 'Nabewerking' tabblad.
Waar moet rekening mee worden gehouden bij het gebruik met vacuüm?
Dankzij het geïntegreerde vaste smeermiddel, werken igus glijlagers ook in een vacuüm. Afhankelijk van de toepassing, moet de maximale toegestane hoeveelheid vrijkomend gas voor het kunststof component tot een minimum worden gereduceerd. Vanwege de hogere dichtheid wordt hier het lasersinter-proces geadviseerd in plaats van het FDM-proces. De hoeveelheid vrijkomend gas van lasersintering kunststof componenten kan worden gereduceerd door de onderdelen eerst te drogen en vervolgens te infiltreren. Beide kunnen worden aangeboden door igus en kunnen direct tijdens de productie worden uitgevoerd.
Zijn 3D-geprinte componenten gasdicht?
igus heeft tot nu toe ervaring opgedaan met componenten die zijn geproduceerd middels het lasersinteringproces. Het is bekend dat onbehandelde componenten geen hoge gasdichtheid kennen. De gasdichtheid kan aanzienlijk worden verbeterd door een infiltratieproces of chemisch afvlakken, hetgeen al is bevestigd door feedback van klanten. Echter, de gasdichtheid hangt altijd af van de wanddikte; hoe dikker de wand, des te gasdichter het component. Voor componenten die op basis van een filament zijn geprint, kan van een lagere gasdichtheid worden uitgegaan, en daarom wordt hier het lasersinterproces aanbevolen.
Is er gekleurd poeder / welke kleuren zijn leverbaar?
igus biedt geen gekleurd laser sintering poeder aan. Vanwege de verhoogde inspanning bij het wisselen van materialen, vindt er bij de productie van lasersintering componenten vaak in plaats daarvan het naderhand inkleuren van de componenten plaats. Het is ook mogelijk voor componenten gemaakt van iglidur materialen. Er zijn meer dan 20 standaard kleuren beschikbaar en speciale kleuren zijn ook mogelijk. De tribologische eigenschappen van het materiaal kunnen door het kleuren worden beïnvloed.
De iglidur tribo-materialen zijn in principe wit (iglidur I6, I10), geel/beige (iglidur I3) of antraciet/zwart (iglidur I8-ESD). Voor zwarte componenten, is iglidur I8-ESD soms de betere keuze vergeleken met gekleurde componenten, omdat het component door en door is gekleurd en het geen invloed heeft op de leveringstijd en de kosten voor de componenten. Het resultaat is dat de zwarte kleur ook beter weersbestendig is.

Filamentprinten (FDM/FFF)

Welke filament 3D-printer adviseert igus?
Vanwege het grote aantal systemen dat in de markt verkrijgbaar is kan er geen duidelijke aanbeveling worden gedaan. De printer moet in principe beschikken over een grote en gesloten installatieruimte alsmede een verwarmd printbed. Daarnaast wordt een printkop aanbevolen met twee spuitmonden, of twee onafhankelijke printkoppen die tot 300°C kunnen verwarmen.
Het apparaat moet ook vrij configureerbaar zijn, d.w.z. de verwerkingsparameters moeten instelbaar zijn en met moet mogelijk zijn filamenten van externe fabrikanten te verwerken. Andere nuttige specificaties zijn verwisselbare magnetische platen, netwerkconnectiviteit, direct aangedreven extruder en automatische printbed nivellering.
In principe kunt u onze filamenten zonder enige problemen op de meest gangbare printers verwerken. Wij sturen u ook graag materiaalsamples wanneer u een printer heeft aangeschaft - aarzel niet contact met ons op te nemen.
Kan ik igus filamenten op mijn 3D-printer verwerken?
In de meeste gevallen ja, mits de 3D-printer het verwerken van materialen van derden toestaat. Wanneer de printparameters (snelheden, temperaturen, etc.) door u zelf ingesteld kunnen worden, is daar niks op tegen.
Kunnen igus filamenten worden verwerkt op Stratasys/Makerbot/Markforged printers?
Nee, omdat net als bij sommige andere printers hier alleen hun eigen filamenten gebruikt mogen worden.
Welke filamentdiameters biedt igus?
Filamenten van igus zijn leverbaar in de diameters 1,75 mm en 2,85 mm. Sommige 3D-printers vereisen een 3 mm filament. In de praktijk verwijst dit naar de diameter 2,85 mm en moet als synoniem worden gebruikt. Daarom kan het igus "3 mm filament" uitsluitend worden gebruikt op printers die 2,85 mm of 3 mm filament nodig hebben.
Alleen de hogetemperatuur filamenten (iglidur RW370, A350 etc.) zijn tot nu toe alleen leverbaar in 1,75 mm.
Wat zijn de afmetingen van de spoelen van de tribofilamenten?
De afmetingen van de filamentspoelen is terug te vinden op de productpagina's in de webshop.
De Cura-profielen werken niet. Wat kan ik doen?
De profielen voor iglidur i150, i180 en andere tribofilamenten kunnen in Cura worden geïnstalleerd via de marktplaats. De software moet vervolgens worden herstart. De profielen werken alleen voor Ultimaker 3D-printers (3, S3, S5) en de materialen kunnen alleen worden geselecteerd als een dergelijk apparaat is ingesteld in Cura. Er zijn in Cura geen profielen voor andere 3D printers beschikbaar om te downloaden.
Is er een profiel/parameterset voor tribofilamenten voor de 3D-printer x?
Voor de meeste 3D-printers, biedt igus de algemene verwerkingsinstructies voor het betreffende tribofilament aan die gedownload kunnen worden. Deze zijn te vinden in de downloadsectie op de productpagina van het betreffende materiaal in de webshop.
Biedt igus een vezelversterkt filament?
igumid P150 en igumid P190 gebruiken koolstofvezelversterkte filamentmaterialen met een veel hogere stijfheid en sterkte dan tribo-filamenten hebben.
Welk materiaal is geschikt als ondersteuningsmateriaal voor tribofilamenten?
Afhankelijk van het tribofilament kunnen verschillende oplosbare filamenten, waaronder in water oplosbare, zoals PVA, van verschillende externe leveranciers worden gebruikt. Filamenten zoals iglidur i180, i190 en J260 met hun hogere verwerkingstemperaturen vereisen mogelijk een geschikt dragermateriaal voor hogere temperaturen (bijv. Formfutura Helios).
Een alternatief is "losbreekbaar" steunmateriaal dat na het 3D-printen gemakkelijk met de hand kan worden verwijderd. Voor sommige tribofilamenten, zoals iglidur i150, is PLA ook een geschikt dragermateriaal. Het kan na het printen zonder veel moeite handmatig worden verwijderd.
We kunnen op dit moment geen aanbeveling doen voor tribo-filamenten voor hoge temperaturen (iglidur RW370, A350, enz.).
Welk filament is het meest geschikt voor tandwielen?
De beste resultaten in de vergelijking van de levensduur van tribofilamenten en voor sommige standaard 3D-printfilamenten worden behaald door iglidur i190 en igumid P150. Er is momenteel geen gedetailleerd rapport beschikbaar, maar er is er een gepland voor in de toekomst.
Hoe kan ik igus filamenten laten hechten aan de printplaat?
igus biedt voor de tribofilaments een hechtingsverbeteraar voor tribofilamenten en een hechtende folie, welke in de webshop besteld kunnen worden. De hechtingsverbeteraar wordt als een vloeistof aangebracht op het printoppervlak (zoals glas) en fungeert als een hechtmedium en lossingshulpmiddel wanneer de plaat is afgekoeld. De film wordt op de printplaat gelijmd en biedt verbeterde hechting. De hechtingsverbeteraar is de enige die geschikt is voor Ultimaker 3D-printers.
Is er een gekleurd poeder? Welke kleuren zijn er beschikbaar?
Aangezien dit technische materialen zijn, is kleur van ondergeschikt belang. De filamenten zijn dus alleen verkrijgbaar in wit (iglidur i150, i180) of beige/geel (iglidur J260, i190, RW370). Voor speciale toepassingen is iglidur i180-BL, een variant van iglidur i180, verkrijgbaar in zwart en zijn iglidur i151 en A350 voor de voedingsindustrie verkrijgbaar in blauw.
Kan het oppervlak van de componenten glad worden gemaakt?
Voor sommige tribofilamenten is die mogelijk en het is al experimenteel getest. Neem voor een evaluatie van uw individuele toepassing contact op met uw igus contactpersoon.
Moeten filamenten worden gedroogd?
Het drogen van filamenten wordt af en toe aanbevolen om een hoge oppervlaktekwaliteit en optimale mechanische eigenschappen en materiaalprintbaarheid te waarborgen. Sommige filamenten, zoals iglidur i190, iglidur A350 en iglidur RW370, moeten vaker gedroogd worden. De filamentspoelen kunnen gedroogd worden in een standaard huishoudelijke convectieoven of in een droge-lucht-oven die speciaal voor dit doel ontworpen is.
Wat is de maximale droogtemperatuur?
De vuistregel is een droogtemperatuur die niet de maximale toepassingstemperatuur van het kunststof overschrijdt, maar ook niet de kunststof spoel beschadigd. Voor filamenten op matzwarte spoelen max. 70°C, op transparante spoelen max. 90°C en op glanzend zwarte spoelen (hogetemperatuur filamenten) max. 125°C met tenminste 4-6 uur droogtijd.
Is nabewerking zoals in het lasersinter-proces ook beschikbaar voor FDM-componenten?
Nabewerkingsstappen zoals mechanisch nabewerken (boren, draaien, frezen) en het plaatsen van draad-inserts is ook mogelijk voor componenten gemaakt middels het FDM-proces. Aarzel niet contact met ons op te nemen wanneer u ondersteuning nodig heeft voor uw toepassing op dit vlak.
Welke materialen biedt igus aan in de 2K of 4K printservice?
Naast de tribofilamenten is er tevens een scala aan andere filamenten, zoals een flexibel materiaal (TPU) en andere materialen beschikbaar voor de multi-materiaal 3D-printservice. Neem contact met ons op wanneer u interesse heeft.
Welke materialen kunnen worden gecombineerd?
Sommige filamenten kunnen een materiaalverbinding vormen vanwege hun moleculaire samenstelling. Vele andere kunnen niet gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd, zodat hier een vormpassing moet worden geconstrueerd. Zie voor meer informatie onze blog post over multi-materiaal printen.

Meer vragen over additieve productie

Welke soorten 3D-printen zijn er?
De bekendste 3D-printprocessen zijn fused deposition modeling (FDM), selectieve laserssintering (SLS), selectief lasersmelten (SLM), stereolithografie (SLA), digital light processing (DLP) en multijet modeling/polyjet modeling.
In de igus® 3D-printservice worden materialen verwerkt middels de SLS, FDM en DLP processen. De spuitgietmatrijzen voor print2mold® onderdelen kunnen ook met het SLM-proces worden geproduceerd.
Wanneer heeft 3D-printen zin?
3D-printen is het productieproces bij uitstek voor onderdelen met complexe geometrieën, kleine series en de ontwikkeling van prototypes, omdat de vaste kosten veel lager zijn dan bij traditionele productieprocessen. Afhankelijk van de geometrie van de onderdelen kan 3D-printen echter ook het goedkoopste proces zijn bij toepassingen in grote series. Voor spuitgieten is een matrijs nodig die alleen kan worden gebruikt om een specifiek onderdeel te produceren. Voordat het volgende onderdeel kan worden geproduceerd, moet de matrijs worden vervangen en de machine opnieuw worden ingesteld. Deze kosten moeten eerst worden berekend op basis van het aantal geproduceerde onderdelen.
3D-geprinte voorwerpen kunnen ook in zeer korte tijd worden geproduceerd. Zo kan een 3D-geprint reserveonderdeel de kosten van machinestoringen door een defect onderdeel aanzienlijk verminderen of zelfs elimineren, omdat het sneller beschikbaar is en vaak goedkoper te produceren is.
Wat zijn de voordelen van een 3D-printservice?
  • Lage productiekosten: met een 3D printservice kunt u afzien van de kosten voor de aanschaf van een eigen industriële 3D-printer, de opslag van materialen en het inhuren van een interne expert; u vermijdt ook productie tijd.
  • Kwaliteit en snelheid: 3D-printservice providers werken snel en leveren zeer goede resultaten dankzij hun uitgebreide ervaring. De productie van prototypes en kleine series gaat zeer snel en gemakkelijk, vooral bij online bestellingen: u hoeft alleen maar het gewenste object als CAD-bestand te uploaden naar de browser en binnen enkele dagen ontvangt u het afgewerkte onderdeel gebruiksklaar. U hoeft zich geen zorgen te maken over de tijd en het personeel dat nodig is om de onderdelen te produceren en na te bewerken.
  • Flexibiliteit van het printproces: een 3D-printservice beschikt meestal over verschillende 3D-printers, zodat het perfecte printproces kan worden geselecteerd voor het gewenste type en de gewenste functie van het te printen onderdeel.
  • Expertise op het gebied van additieve productie: het produceren van hoogwaardige, functionele prototypes of kleine series vereist doorgaans meer dan alleen het kunnen bedienen van een 3D-printer. Een professionele 3D-printservice adviseert en ondersteunt u bij het ontwerp, de proces- en materiaalkeuze en de specificatie van de mechanische eigenschappen van het te printen onderdeel.
  • Duidelijke kostenstructuur: besteld, geleverd, betaald - dat is alles! De kosten van 3D-printservices kunnen gemakkelijk en nauwkeurig van tevoren worden bepaald, wat de budgetplanning aanzienlijk vergemakkelijkt. Ook de facturering van extern geprinte objecten verloopt snel en eenvoudig, wat tijd en geld bespaart die in andere projecten kunnen worden geïnvesteerd.
  • Kleine hoeveelheden en reserveonderdelen: wanneer individuele onderdelen of vervangingsonderdelen slechts af en toe (of zelfs maar één keer) in een additief proces moeten worden vervaardigd, is de 3D-printservice het voor de hand liggende antwoord. Als het benodigde onderdeel wordt vervaardigd in een lasersinterproces, kunnen er extra kosten zijn als de hoeveelheden klein zijn. Een professionele printservice kan grote partijen onderdelen voor verschillende klanten in één keer produceren, waardoor de prijs sterk daalt.
Wat zijn de voordelen van een 3D-printer? Wanneer is de aanschaf ervan de moeite waard?
Bedrijven moeten alleen een eigen 3D-printer kopen als zij zelf deskundigen met de nodige knowhow in huis hebben. Schaf een 3D-printer aan met oog voor winstgevendheid. Naast de aankoopkosten zijn er ook de kosten voor materiaal, software en defecte onderdelen. Voordat een bedrijf zijn eigen 3D-printer aanschaft, moet het verschillende 3D-modellen laten printen door verschillende externe leveranciers met verschillende processen, om de geschiktheid van de resultaten voor de toepassing te beoordelen.
Is er een hars voor het igus® SLA/DLP proces?
Ja, igus® heeft een tribologisch geoptimaliseerde 3D-printhars ontwikkeld voor verwerking op DLP- en LCD-printers. Het is bijzonder geschikt voor de vervaardiging van zeer kleine onderdelen met fijne details en gladde oppervlakken. Slijtvaste onderdelen van deze hars kunnen worden besteld in de 3D-printservice. Het materiaal is ook verkrijgbaar in de igus® webshop.
Welk materiaal is de beste keuze voor behuizingen?
De productie van dergelijke onderdelen met de igus® service kan duurder zijn dan bij andere dienstverleners, omdat igus® materialen gebruikt die speciaal geoptimaliseerd zijn voor minimale wrijving en slijtage. iglidur i8-ESD is een goede keuze vanwege zijn kleur en antistatische eigenschappen, en igumid P150 en P190 hebben vezelversterking.
Kan igus® reserve-onderdelen produceren?
Wanneer er een 3D-model is en er zijn geen juridische belemmeringen van de oorspronkelijke fabrikant, dan is dit mogelijk. Voor commerciële klanten biedt igus® aan om defecte componenten na te bouwen. Particuliere klanten hebben de mogelijkheid om het onderdeel opnieuw te laten ontwerpen en vervaardigen via lokale initiatieven voor 3D-reparatie. Voor eenvoudige onderdelen zoals glijlagers en tandwielen, kunnen ook de igus® CAD configuratoren worden gebruikt.
Heeft igus ook transparante materialen?
Nee. igus verwerkt en ontwikkeld exclusief materialen en verbindingen voor bewegende toepassingen.
Produceert igus ook metalen onderdelen met de 3D-printservice?
Nee.
Zijn er geleidende 3D-printmaterialen van igus??
Ja en nee. Gemodificeerde kunststoffen kennen een zeer hoge weerstand vergeleken met metalen. Met een specifieke weerstand van ca. 1x107 ohm x cm, bevindt iglidur I8-ESD zich in het bereik van "antistatisch dissipatief", maar niet echt geleidend.
Bestaan er brandvertragende igus 3D-printmaterialen?
De iglidur RW370 en A350 tribofilamenten zijn brandvertragend volgens UL94 V-0. iglidur RW370 voldoet ook aan de EN45545 norm voor spoorwegvoertuigen. Het iglidur i3 lasersintermateriaal voldoet aan de normen FMV SS 302 en DIN 75200 voor auto-interieurs. De certificaten kunnen worden gedownload onder het tabblad "Downloads" op de productpagina's in de webshop.
Zijn er FDA-conforme igus 3D-printmaterialen?
De iglidur i10 lasersintermaterialen en de iglidur i151 en A350 tribofilamenten zijn goedgekeurd voor contact met voedingsmiddelen volgens FDA en EU 10/2011. De certificaten kunnen worden gedownload onder het tabblad "Downloads" op de productpagina's in de webshop.
Welk materiaal is geschikt voor toepassing onder water?
Testen met iglidur® materialen in roterende en scharnierende toepassingen onder water hebben aangetoond dat het iglidur® i8-ESD lasersintermateriaal bijzonder goed geschikt is voor dergelijke omgevingscondities, omdat de mate van slijtage in deze omgeving zeer laag is.
Welk materiaal is UV-bestendig?
In de verweringstest (acht uur bestraling met UV-A en vier uur condensatie bij 50°C gedurende in totaal 2000u/ASTM G154 cyclus 4) bleek het iglidur® i8-ESD lasersintermateriaal bestand tegen weersinvloeden en UV-straling op lange termijn, met een verandering in buigsterkte van slechts ongeveer -9%. Het lasersintermateriaal iglidur® i3 en het spuitgietmateriaal iglidur® J vertoonden een verandering in buigsterkte van ongeveer -14% en kunnen daarom ook als weerbestendig worden geclassificeerd.
Wat is de chemische bestendigheid van de iglidur 3D printmaterialen?
De chemische bestendigheid van de tribofilamenten en lasersintermaterialen kunnen worden bekeken in de doorzoekbare lijsten in het 'Technische gegevens' tabblad op de productpagina's in de webshop of in de iglidur Designer in de materialen onder 'Meer informatie'.

Advies

Ik beantwoord graag uw vragen persoonlijk

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.