Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Kabels voor beweging chainflex®

Failsafe kabels voor kabelrupsen - met garantie
De chainflex® kabels zijn niet geconfectioneerde kabels, voor bewegende toepassingen in kabelrupsen of voor robottoepassingen, fail-safe met 36 maanden garantie.
De chainflex® kabels voldoen aan de vereisten voor EMC-veiligheid en voor de standaarden en richtlijnen zoals UL, CSA, VDE, EAC, CTP, Interbus en Profibus. Diverse mantelmaterialen zijn beschikbaar. Het assortiment omvat alles van stuurstroomkabels, servokabels, motorkabels en robotkabels tot aan buskabels, datakabels, encoderkabels en glasvezelkabels. De chainflex® kabels voor kabelrupsen werken perfect gedurende lange perioden, zelfs met vele cycli, hoge snelheden en acceleraties evenals extreme omgevingscondities.

Informatie en achtergronddetails

Waarom chainflex® kabels?

Speciale kabels voor kabelrupsen
Als een expert op het gebied van kabelrupssystemen, levert igus® alle componenten uit één hand - inclusief de kabels. Het ontwerprincipe van de chainflex® kabels helpt problemen zoals "kurkentrekkers" en aderbreuken in kabels te voorkopen in bewegende toepassingen en voorkomt zo machine-stilstand. In tegenstelling tot de vaak aangeboden "kabelrupsvriendelijke" kabels met vlechtwerk in lagen, produceert igus® chainflex® kabels volgens het principe van vlechtwerk in bundels. Het materiaal en productiemethode van afscherming en mantel van chainflex® kabels is eveneens specifiek ontworpen voor gebruik in kabelrupstoepassingen. Sinds 1989, heeft dit zichzelf wereldwijd miljoenen maal bewezen in de praktijk.
 
Getest
In ons eigen testlaboratorium, in Keulen, zijn gemiddeld ca. 650 testreeksen met kabels parallel uitgevoerd in de afgelopen 25 jaar onder de moeilijkste bedrijfscondities. Deze resultaten worden continu verwerkt in productontwikkeling en de online levensduurcalculator. Hiermee kunnen we onze klanten planningsbetrouwbaarheid bieden en zo ook de enige producent worden die de garantie verlengt tot 36 maanden of meer dan 10 miljoen cycli.
 
Geen tegenstelling: goede kabels kosten minder
Snelle beschikbaarheid wereldwijd is een belangrijk aankoopcriterium. Met kabelproductie verdeeld over drie continenten en 14 opslag- en assemblagecentra wereldwijd, krijgt de klant exact de kabel die hij nodig heeft uit voorraad. De voordelen van chainflex® kabels is de aanwezigheid van igus® in meer dan 40 landen en de beschikbaarheid van kabels uit voorraad. Dit bespaart tijd, geld, opslagcapaciteit en geldt voor elk van onze 1354 kabeltypen welke u kan bestellen zonder minimale bestelhoeveelheden, toeslagen of snijkosten.
 

36 maanden chainflex® garantie

Voorspelbare betrouwbaarheid
Al meer dan 25 jaar voeren we al testen uit in het grootste testlaboratorium voor kabels en kabelrupsen. Hiermee kunnen we betrouwbare uitspraken doen over de duurzaamheid en levensduur van onze kabels die worden gebruikt in bewegende toepassingen.
 
Gegarandeerde levensduur - berekenbaar online
Voor elk van de chainflex® kabelseries, kunt u online de levensduurverwachting van de kabel geselecteerd voor uw toepassing online berekenen met behulp van de levensduurcalculator. Om de garantie geldig te laten zijn, moeten de kabels worden gebruikt in overeenstemming met de gebruikscondities die zijn gespecificeerd voor de betreffende kabelserie. Ze bevatten de parameters van temperatuur, bewegingstype zoals vrijdragend, glijdend, hangend of torsie, media-invloed en buigradii.
 

CFRIP® - Sneller kabelstrippen

Het principe is eenvoudig. Binnen enkele momenten, en zonder gereedschap, kan de mantel worden geopend als een rits, op de gewenste lengte, door gewoon aan de binnenste CFRIP® scheurstrip te trekken. Vervolgens kan de buiten- / binnenmantel worden verwijderd van de aders. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook extra gereedschap. De kabels zijn dusdanig ontworpen dat de draad de mantel of aders niet beschadigd, zelfs niet na miljoenen cycli.

Flexibele kabel - chainflex®

Flexibele kabel voor dynamische toepassing in de automatisering

Als deskundigen in de energietoevoer- en industriële kabelindustrie, weten wij hoe belangrijk het is om goede kwaliteit kabelrupskabels te gebruiken in kabelrups-systemen en de automatisering. Met name daar waar hoog flexibele kabel continue onder extreme omstandigheden dynamisch wordt belast.. Standaard hi-flexkabels zijn ongeschikt voor continue bewegende toepassingen, hetgeen vaak kurkentrekkers tot gevolg heeft, of er voor zorgt dat kabels minder lang meegaan of zelfs breken. Dit is de reden dat wij de chainflex® rupskabels speciaal voor bewegende toepassingen hebben ontwikkeld. Onze kabelrupskabels gaan in bewegende toepassingen miljoenen cycli mee. Onze kabelrupsen zijn zo ontworpen dat zij alle kabeltypen die wij bieden inclusief servokabel, datakabel en buskabel veilig kunnen geleiden. Samen vormen zij de aorta van uw applicatie en dragen zij positief bij aan minimale stilstand tijden. Onze rupskabels zijn vlamvertragend en oliebestendig en kunnen daarom in de moeilijkste omstandigheden worden ingezet. Meer buigvaste chainflex® flexkabels:

- Buskabels
- Datakabels
- Motorkabels
- Coaxkabels
- Glasvezelkabels
- Meetsysteemkabels
- Servokabels
- Speciaalkabels
- Stuurstroomkabels

Heeft u verder nog vragen over onze flexkabels?
Wij staan altijd voor u klaar om u van dienst te zijn!

Voordelen van kabelrupskabels:
Een flexibele chainflex® rupskabel is voorzien van een PVC, PUR of TPE buitenmantel met een kleinst mogelijke buigradius van maar liefst 4xd en is bestand tegen snelheden van maximaal 10 m/s. De hoogflexibele kabels zijn voorzien van een speciaal ader- en mantelontwerp die een levensduur garandeert van vele miljoenen cycli in bewegende toepassingen zoals kabelrups-systemen. De lange levensduur staat tevens garant voor lage onderhoudskosten, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Gratis online tools zoals bijvoorbeeld de levensduurcalculator geven u de mogelijkheid om vooraf een betrouwbare levensduur inschatting te maken van de flexibele kabel die u wilt gaan bestellen. Afhankelijk van omgevingstemperatuur en toegepaste buigradius garanderen wij een levensduur tot 10 miljoen cycli. De calculator stelt u daarnaast in staat om een nauwkeurige inschatting te maken ten aanzien van de onderhoudsinterval, hetgeen direct een verlaging van de onderhoudskosten en machinestilstand teweeg brengt.

- chainflex®
- e-chain®
- readycable®

Advies

Ik geef u graag persoonlijk antwoord op uw vragen

Verzending en advies

Persoonlijk:

Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur - 20.00 uur.
Op zaterdagen van 8.00 uur tot - 12.00 uur.

Online:

24h