Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

In één oogopslag: igus toont de CO2 footprint voor smeermiddelvrije tribo-glijlagers21-11-2022

Transparante informatie over de CO2-footprint in de webshop helpt de klant bij hun CO2 boekhouding

Hoeveel CO2 komt er bij de productie van een kunststof lager in de atmosfeer terecht? Voor het eerst publiceert igus, de specialist in motion plastics, precieze CO2 footprints voor een groot aantal van zijn smeer- en onderhoudsvrije iglidur polymeerglijlagers. Gebruikers kunnen deze waarden gebruiken als Scope 3 emissies in de CO2 boekhouding voor klimaatneutrale producten.


In tijden van klimaatverandering worden zowel fabrikanten als hun klanten steeds vaker geconfronteerd met de vraag hoe duurzaam de producten zijn die zij vervaardigen en gebruiken. Een aandachtspunt is de CO2 uitstoot. Bedrijven verantwoorden, verminderen en compenseren zogenaamde Scope 1 emissies, die lokaal ontstaan, bijvoorbeeld door het gebruik van bestelwagens en machines. Hetzelfde geldt voor Scope 2 emissies, de indirecte emissies van ingekochte energie, en Scope 3 emissies die door leveranciers worden gegenereerd. "Boekhouding over bedrijfsgrenzen heen is echter vaak een echte uitdaging - wanneer machines worden geassembleerd uit honderden componenten van verschillende fabrikanten, bijvoorbeeld" zegt Stefan Loockmann-Rittich, Hoofd van de Business Unit iglidur Plain Bearings bij igus. "We beginnen deze taak gemakkelijker te maken voor klanten door de CO2 footprints voor 16 materialen uit de iglidur glijlagerserie in de webshop weer te geven. Gebruikers kunnen in één oogopslag zien hoeveel kooldioxide-uitstoot de productie van een kunststof lager met zich meebrengt."

Ambitieus doel: productie bij igus moet CO2-neutraal worden in 2025
Maar igus streeft niet alleen naar transparantie in termen van milieucompensatie, maar ook naar voortdurende CO2 reductie in de eigen productie. In 2021 slaagde het bedrijf erin de CO2 uitstoot met 31,2% te verminderen ten opzichte van het niveau van het jaar daarvoor - voornamelijk door over te schakelen op groene stroom en klimaatneutraal gas. De in Keulen gevestigde specialist in motion plastics investeert geleidelijk in spuitgietmachines die 40% minder energie verbruiken dan oudere modellen. Het ambitieuze doel: tegen 2025 onderdelen van hoogwaardig kunststof CO2-neutraal produceren.

Kunststof in plaats van metaal: meer dan 250.000 klanten vertrouwen op iglidur
De iglidur glijlagerserie is een van de meest gevestigde igus producten. Wereldwijd vertrouwen meer dan 250.000 bedrijven op kunststoflagers uit Keulen - waaronder autofabrikanten, fietsfabrikanten, de luchtvaartindustrie en machinebouwbedrijven. Door over te schakelen van klassiek metaal op polymeerlagers verbeteren zij allen de levenscyclusbeoordeling van hun producten. Daar zijn verschillende redenen voor. Eén daarvan is dat kunststof lagers slechts een fractie wegen van hun metalen tegenhangers. Dit vermindert de benodigde aandrijfenergie. Een andere is dat gebruikers kunnen afzien van smeermiddelen. Dit komt doordat in iglidur-materialen microscopisch kleine vaste smeermiddelen zijn geïntegreerd. Ze komen vrij tijdens het gebruik en maken een wrijvingsarme, milieuvriendelijke droge werking mogelijk. Loockmann-Rittich zegt: "Onze glijlagers zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar voor slechts 20 cent - direct uit voorraad. Hierdoor kunnen klanten hun onderhoudskosten snel verlagen, de levensduur verlengen en extra smeermiddelen overbodig maken. Het is een grote winst voor uw portemonnee en het milieu."


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.