Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Wind in de rug voor startende ondernemingen: igus neemt deel aan het HTGF IV10-8-2022

specialist op het gebied van motion plastics investeert in innovatieve ideeën in Duitsland als vestigingsplaats

Overal in Duitsland duiken dagelijks spannende innovaties op van jonge startende en gevestigde ondernemingen. Om beide werelden samen te brengen, baanbrekende ontwikkelingen te bevorderen en samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën, biedt igus jonge oprichters financiële ruggensteun: de specialist in motion plastics uit Keulen neemt als investeerder deel aan het nieuwe hightech-startersfonds IV (HTGF IV).


Als er binnenkort een groengrijze schoonmaakrobot autonoom zijn ronde doet in een winkelcentrum of een industriële en logistieke hal, dan zal het de CR700 zijn. Het in het oog springende voertuig met smeermiddel- en onderhoudsvrije glijlagertechnologie van igus aan boord, is een technische innovatie van Adlatus Robotics. De start-up uit Ulm slaagde er in 2017 in om de markt te betreden - dankzij een financiële injectie van het High-Tech Start-Up Fund (HTGF), een gezamenlijk fonds van het Duitse federale ministerie voor Economische Zaken en Klimaatbescherming, KfW Capital en particuliere investeerders. "Duitsland is de leider in Europa wat het aantal octrooiaanvragen betreft. De markt heeft behoefte aan deze innovatieve kracht, en wij willen nieuwe ideeën helpen om marktrijp te worden en vervolgens verder te groeien", zegt igus CEO Frank Blase. Het in Keulen gevestigde bedrijf is daarom als investeerder betrokken bij het nieuwe fonds HTGF IV. "Voor ons is deze verbintenis een uitstekende gelegenheid om dicht bij de oprichters te staan, ontwrichtende technologieën in een vroeg stadium te ondersteunen en Duitsland als locatie voor innovatie te versterken."

igus ontwikkelt en bevordert baanbrekende projecten
igus is actief over de hele wereld, en is niet langer een vreemde in de start-up scène. Bij de innovaties worden veel hoogwaardige kunststoffen gebruikt. igus is ook voortdurend in gesprek met creatieve oprichters via interne start-ups, zoals 3D-printen of goedkope robotica. Nieuwe opwindende ideeën worden gepromoot met producten en ondersteund door de knowhow van igus. Een voorbeeld is de igus:bike die op de Hannover Messe werd gepresenteerd als 's werelds eerste stadsfiets van gerecycled plastic. De start-up MTRL, die al 400 fietsen met plastic frames en wielen naar de wegen in Nederland heeft gebracht, is de eerste partner die dit jaar aan het eind van het jaar de productie en verkoop kan starten. In Duitsland begint de marktintroductie begin 2023. Meer versies, zoals een e-bike, zijn gepland voor de toekomst. Ook zal de fiets van massief plastic verkrijgbaar zijn in zowel een versie van nieuw plastic als een die 100% gerecycled is. MTRL plant lokale productiefaciliteiten over de hele wereld in de buurt van stortplaatsen voor plastic.

HTGF heeft al meer dan 670 startende ondernemingen ondersteund
Door te investeren in HTGF maakt igus deel uit van een van de meest succesvolle en sterkste investeerders en start-up netwerken in Europa. Het HTGF IV "seed" fonds zal zich richten op de gebieden digitale technologie, industriële technologie, chemie en biowetenschappen. Als industrie- en technologiedeskundige zal igus een actieve rol spelen bij de evaluatie en ontwikkeling van start-ups. HTGF werd voor het eerst geïntroduceerd in 2005. Vertegenwoordigers van het Bondsministerie van Economische Zaken en deskundigen uit de industrie hebben toen een werkgroep opgericht. Hun doel was om de markt voor start-up financiering, die volledig inactief was, nieuw leven in te blazen. Ze hadden succes. Vandaag de dag steunt het HTGF jonge ondernemingen met een volume van 895,5 miljoen euro, verdeeld over drie fondsen. Fonds IV voegt nu meer dan 400 miljoen euro toe. Naast BMWK en KfW Capital omvatten investeerders ook bedrijven als Altana, Bosch, Haniel en SAP. Samen hebben de financiers sinds 2005 meer dan 670 startende ondernemingen geholpen zich te ontwikkelen. Het gaat echter niet alleen om geld. Start-up experts en ervaren investeringsmanagers begeleiden de oprichters met knowhow en passie. Succesverhalen van HTGF zijn onder meer online brillenverkoper Mister Spex, softwareproducent 6Wunderkinder en exploitant van virtuele elektriciteitscentrales Next Kraftwerke.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.