Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Low Cost Automation in XXL: grote doe-het-zelf palletiseerder van igus voor een kleine prijs27-4-2022

De drylin XXL lineaire robot is tot 60 procent kosteneffectiever dan vergelijkbare oplossingen en bijzonder eenvoudig in gebruik te nemen

Het bedrijf igus breidt zijn brede Low Cost Automation assortiment uit met een nieuwe drylin XXL lineaire robot. De lineaire robot heeft een bereik van 2000 x 2000 x 1500 millimeter en is bijzonder geschikt voor palletiseertoepassingen tot 10 kilogram. De robot is verkrijgbaar vanaf 7000 Euro inclusief besturingssysteem en is eenvoudig zelf in te stellen en te programmeren volgens het doe-het-zelf principe - zonder tussenkomst van een systeemintegrator.


Te duur in aanschaf, te complex om te programmeren, te ingewikkeld om te onderhouden: veel kleine en middelgrote bedrijven deinzen ervoor terug om met automatisering aan de slag te gaan. Op die manier brengen ze hun concurrentiepositie op de langere termijn in gevaar. Maar het is gemakkelijk om te beginnen. Dit wordt bewezen door de drylin XXL lineaire robot van igus. Het bouwpakket biedt bedrijven de mogelijkheid om snel en eenvoudig een pick-and-place lineaire robot in gebruik te nemen voor taken op het gebied van palletiseren, sorteren, etiketteren en kwaliteitscontrole. "Palletiseerrobots die in samenwerking met externe dienstverleners zijn gemaakt, kosten tussen de € 85.000 en € 120.000. Dit gaat het budget van veel kleine bedrijven te boven", zegt Alexander Mühlens, hoofd van de Low Cost Automation Business Unit bij igus. "Daarom hebben we een oplossing ontwikkeld die vele malen voordeliger is door het gebruik van hoogwaardige kunststoffen en lichtgewicht materialen, zoals aluminium. De drylin XXL lineaire robot kost bijvoorbeeld tussen € 7000 en € 10.000, afhankelijk van de uitvoering. Het is een investering met een laag risico die zich meestal binnen een paar weken terugbetaalt."

DHZ-set kan snel in elkaar worden gezet zonder voorkennis
De koper ontvangt de lineaire robot als bouwpakket. Het bestaat uit twee tandriem assen en een vrijdragende tandheugel as met stappenmotoren met een bereik van 2000 x 2000 x 1500 millimeter. In de maximale lengte is ook tot 6000 x 6000 x 1500 millimeter mogelijk. Daarnaast bevat het pakket een schakelkast, kabels en kabelrupsen en de gratis igus Robot Control (iRC) besturingssoftware. Gebruikers kunnen de componenten in slechts enkele uren assembleren tot een gebruiksklare lineaire robot - zonder externe hulp, voorkennis of een lange trainingsperiode. En als er nog extra componenten zoals camerasystemen of grijpers nodig zijn, zullen gebruikers die snel vinden op de robotica marktplaatsRBTX.

Automatisering ontlast medewerkers
De knikarm robot wordt bijvoorbeeld gebruikt op transportbanden die producten wegvoeren van spuitgietmachines. Hier haalt de robot onderdelen met een maximaal gewicht van 10 kilogram van de transportband, transporteert ze met een snelheid tot 500 mm/s en positioneert ze op een pallet met een herhaalbaarheid van 0,8 millimeter. "Dankzij deze automatisering kunnen fabrieken hun medewerkers ontlasten van fysiek zwaar en tijdrovend palletiseerwerk en middelen vrijmaken voor belangrijkere taken." Het systeem zelf heeft geen onderhoud nodig. De lineaire assen bestaan uit corrosievrij aluminium en de sleden bewegen via glijlagers van hoogwaardige kunststof, die dankzij geïntegreerde vaste smeermiddelen jarenlang een wrijvingsarm droog bedrijf zonder externe smeermiddelen mogelijk maken - zelfs in stoffige en vuile omgevingen.

Digitale robot 3D twin maakt onfeilbare programmering mogelijk
Niet alleen de montage, maar ook het programmeren van bewegingssequenties vormt geen toegangsdrempel. "Voor veel bedrijven die geen IT-specialisten in huis hebben, is het programmeren van robots vaak een probleem", zegt Mühlens. "Daarom hebben we iRC ontwikkeld, een gratis software die visueel lijkt op veelgebruikte kantoorsoftware en intuïtieve programmering van bewegingen mogelijk maakt. Wat het bijzonder maakt, is dat de software gratis is en de resulterende low-code programmering vervolgens 1:1 op de echte robot kan worden gebruikt." De kern van de software is een digitale tweeling van de lineaire robot, waarmee bewegingen met slechts een paar klikken kunnen worden gedefinieerd. Zelfs van tevoren, voordat de robot in bedrijf is. "Aspirant-kopers kunnen het 3D-model gebruiken om te controleren of gewenste bewegingen daadwerkelijk haalbaar zijn voordat ze een aankoop doen. Verder nodigen we alle geïnteresseerden uit om onze robots gratis live of via internet uit te proberen. We ondersteunen hen bij de inbedrijfstelling en laten zien wat er mogelijk is met goedkope robots. Het maakt de investering vrijwel risicovrij."


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.