Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Voor een keurig glijdende zak: nieuw igus coating poeder voor levensmiddelentechnologie15-4-2021

FDA-gecertificeerd polymeerpoeder IC-05 met een vier maal langere levensduur dan IC-01 zorgt voor slijtvast plaatmetaal

Of het nu gaat om doseersystemen, op transportbanden of vulsystemen of etiketteertechniek, u zult op al deze plekken plaatmetaal tegenkomen dat wordt blootgesteld aan wrijving en slijtage. Om de levensduur van metalen componenten te verlengen, heeft igus een nieuw coatingmateriaal ontwikkeld. Het opgespoten IC-05 tribo-polymeer beschermt gevoelige en kleine lagerpunten alsmede glij-oppervlakken. Het is optisch detecteerbaar dankzij de blauwe kleur en is goedgekeurd voor gebruik in de voedselindustrie. In de test kon het materiaal overtuigen met een vier maal langere levensduur dan het coatingpoeder IC-01.

Het is vandaag de dag ondenkbaar de levensmiddelenindustrie voor te stellen zonder geautomatiseerde systemen. Maar wat gebeurt er wanneer een fles omvalt in de vullijn of een verpakking soep klem raakt in de glijgoot en open scheurt? Scenario's die leiden tot ongeplande stilstandstijd van een productielijn kosten tijd en geld. Hier is er vraag naar bewegende machinecomponenten met een lage wrijvingscoëfficiënt. Om geleideplaten, metalen glijbanen of zelfs onderdelen met een complexe geometrie een hoge slijtvastheid te geven, heeft igus nu en nieuw coatingmateriaal speciaal voor gebruik in de levensmiddelenindustrie ontwikkeld. Het hoogwaardige IC-05 polymeer voldoet aan de FDA-vereisten en EU10/2011 regelgeving en is derhalve ideaal geschikt voor contact met levensmiddelen. Door haar blauwe kleur is het materiaal optisch detecteerbaar. Het materiaal zorgt voor een significantie verlaging van de wrijvingscoëfficient van de gecoate onderdelen en verhoogt de levensduur en de beschikbaarheid van de apparatuur. Het verbetert ook de productveiligheid en reduceert kosten. Smeermiddelen kunnen volledig achterwege worden gelaten. Het poedermateriaal kan door de gebruiker of door igus op de gewenste componenten worden gespoten. Laagdiktes van 60 tot 120 µm zijn mogelijk. "Vooral voor plaatsen waar er geen ruimte is voor een glijlager, is het coaten van de bewegende delen die aan slijtage worden blootgesteld een goed idee", legt Stefan Loockmann-Rittich uit, hoofd van de iglidur glijlagertechniek divisie van igus GmbH.

Laboratoriumtesten wijzen een vier maal langere levensduur uit
igus testte de levensduur van de gecoate onderdelen in haar eigen 3800 vierkante meter grote laboratorium in Keulen. Hier werd een onderdeel gecoat met IC-05 vergeleken met een identiek onderdeel gecoat met het standaard materiaal IC-01 in diverse testopstellingen. Het FDA-conforme component maakte indruk met een vier maal langere levensduur. Naast IC-05 biedt igus vijf andere coating-materialen, bijvoorbeeld voor toepassingen in het hogetemperaturen-bereik of met een hoge chemische resistentie.

Ontdek meer over de igus coating-materialen op:
https://www.igus.nl/info/plain-bearings-coating-iglidur


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.