Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Gewoon afrollen: nieuwe chainflex kabeldoos bespaart 84% qua verzendkosten28-1-2021

Met de chainflex CASE, kunnen gebruikers snel en voordelig een ruimtebesparend opbergsysteem maken voor producten op haspels

igus heeft een nieuwe logistieke oplossing ontwikkeld voor haar speciale kabelrupskabels. Met de chainflex CASE, realiseert de gebruiker direct meerdere besparingen, omdat in plaats van levering door een koerier, de kabel nu wordt bezorgd door een pakketdienst in een veilige, stapelbare doos. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van zowel de verzend- als de opslagkosten. De kabel kan direct vanuit de doos worden afgerold en op de gewenste lengte worden geknipt. Een QR-code op de chainflex CASE zorgt ervoor dat de kabel snel kan worden bijbesteld.

Vanaf nu worden ze door een pakketdienst in een doos geleverd - de chainflex-kabels als haspelgoederen: met chainflex CASE, heeft igus een speciale logistieke oplossing ontwikkeld voor haar producten die per meter verkocht worden. In plaats van de gebruikelijk levering van haspelgoederen op een pallet door een koerier, levert igus zijn kabels nu in een nieuwe doos van 50x45x40 centimeter per pakketdienst. "Op deze manier kunnen klanten tot wel 84% aan verzendkosten besparen", legt Andreas Muckes uit, afdelingshoofd chainflex productmanagement. Maar de chainflex CASE biedt nog meer praktische voordelen. De dozen zijn niet alleen eenvoudig te vervoeren, ze zijn ook stapelbaar, waardoor op de bouwplaats snel een opslagruimte op maat kan worden ingericht. De chainflex CASE is ook een praktische oplossing voor bedrijven die niet de capaciteit hebben voor grote en kostbare kabelopslag en dus hun kabels gewoon in schappen opslaan. De kabels zijn beschermd en kunnen direct uit de doos gemakkelijk worden afgerold dankzij een speciaal ontwikkeld haspel. Extra handlingskosten en kosten voor een pallethefinrichting, kabelafroller of een bok zijn verleden tijd. "Omdat de doos volledig is gemaakt van geribbeld karton, is deze extreem licht maar toch robuust en kan deze ook gemakkelijk worden gerecycled," zegt Andreas Muckes.

60% sneller nabestellen
Maar wat te doen wanneer de rol leeg is? Daar heeft igus ook wat op gevonden. Er bevindt zich een QR-code op elke box die u direct naar de webshop leidt. Dit betekent dat de kabel met slechts enkele muiskliks kan worden besteld, zonder dat men lang naar de typeaanduiding hoeft te zoeken. De nieuwe chainflex CASE wordt door igus aangeboden voor haar stuurstroom-, data-, bus-, servo-, meetsysteem- en motorkabels, direct uit voorraad, en zonder minimum bestelhoeveelheid. De maximale lengte van de kabels is 200 meter met een maximaal gewicht van 70 kg. Alle igus kabels zijn speciaal ontworpen voor gebruik in kabelrupsen en getest in het 3.800 vierkante meter grote laboratorium. De klant krijgt 36 maanden garantie op kabels, uniek in de industrie.

De video laat u zien hoe gemakkelijk het is de chainflex CASE te gebruiken:
www.igus.nl/CF-case-video


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.