Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Beurs vol digitale innovaties: meer dan 18.000 bezoekers op de igus beursstand22-10-2020

De motion plastics specialist laat zien dat een beursstand ook in tijden van corona goed kan worden bezocht

Sinds begin mei is de igus beurs vol innovaties gevestigd in een tentoonstellingshal in Keulen Porz-Lind (D). 100 motion plastics noviteiten worden tentoongesteld op de echte beursstand, en kunnen digitaal worden ontdekt, individueel of samen met experts van igus. In juni hadden al meer dan 18.000 bezoekers geprofiteerd van het unieke aanbod en ontdekten ze hoe ze de technologie van hun bewegende toepassingen kunnen verbeteren en de kosten kunnen verlagen motion plastics.

100 motion plastics noviteiten worden momenteel door igus gepresenteerd op een 400 vierkante meter grote beursstand op het hoofdkantoor in Keulen Porz-Lind. Net zoals gebruikelijk op de oranje igus beursstands op de Hannover Messe, Motek of SPS, kan men hier de meest recente motion plastics innovaties aantreffen, waarmee klanten hun technologie kunnen verbeteren en kosten kunnen besparen: Low Cost automatiseringsrobots, intelligente glijlagertechnologie of de kabelrups autoglide 5 vormen een gemakkelijk te installeren en onderhoudsarm alternatief voor het stroomrail-systeem. Alleen zult u geen bezoekers aantreffen op de igus beursstand.

Op het eerste gezicht dan - want al meer dan 18.000 geïnteresseerden hebben de igus beursstand al bezocht via het internet; op eigen gelegenheid in een virtuele versie of in het kader van een digitaal bezoek samen met een igus specialist op locatie, of online. Op de individuele stations, bieden beeldschermen, films en teksten informatie over productinnovaties, van SPE-kabels voor de kabelrups tot lichtgewicht drylin polymeer telescopische geleidingen en 2-component 3D-printen. Links brengen de gebruiker bij meer gedetailleerde technische informatie en video's op de website. "Hoewel een catalogus initieel een breder overzicht biedt, is een rondleiding bijzonder nuttig, vooral bij de variëteit aan nieuwe producten", zegt bezoeker Themistoklis Savvidis, hoofd Mechanical Design bij ISC International Service & Consulting GmbH uit Remscheid (D). "Je ervaart de nieuwe zaken direct en je kunt je samen met de igus adviseur exact richten op hetgeen je in je dagelijkse werk interesseert." Dit persoonlijke snelle advies is namelijk zeer efficiënt, zelfs vergeleken met echte vakbeurzen, bevestigt Design Engineer René Wirt van CKO Maschinen und Systemtechnik GmbH. "Op een beursstand moet ik wellicht langer wachten vanwege het grote aantal bezoekers. Hier kan men snel een afspraak maken en de nieuws-rondleiding kost niet veel tijd, maar is juist op maat gemaakt. In de huidige situatie is de digitale tentoonstelling van igus een interessant alternatief voor een echte beursstand", benadrukt Uwe Kinze, Development Manager bij fittingenfabrikant Haps uit Velbert (D). Toch is hij ervan overtuigd dat het op de middenlange termijn niet de aanwezigheid van igus op de klassieke beurs zal vervangen. "Ik geef de voorkeur aan het tactiele aspect van een beursstand, ik neem graag producten in mijn hand om goed naar de productdetails te kijken." Maar dat laatste maakte igus ook mogelijk en stuurde gewoon de betreffende samples na de afspraak op. Om ervoor te zorgen dat meer geïnteresseerde partijen de innovaties persoonlijk kunnen ervaren, gaat de beurs vanaf september op reis naar klanten. Op de beurs zullen igus medewerkers de nieuwste motion plastics laten zien, samen met de medewerkers van het bedrijf de toepassingsscenario's voor het product overwegen en helpen bij het ontwerp.

Een beursstand in beweging
De igus beursstand in Keulen (D) is constant in ontwikkeling en wordt actief gebruikt voor igus communicatie onder het motto "Techniek verbeteren, kosten verlagen. Het is ons werk". Het fungeerde als locatie voor de jaarlijkse persconferentie, voor rapportages van nieuwszenders en voor de presentatie van nieuwe producten op YouTube. De vector award 2020, waarbij interessante en creatieve kabelrupstoepassingen worden onderscheiden werd ook hier uitgereikt. De gouden vector werd gewonnen door Gildemeister Italiana S.p.A. met haar Multisprint verwerkingssysteem. In een zeer beperkte installatieruimte in de multispil draaibank, zorgen in totaal acht geconfectioneerde kabelrupsen voor een veilige en betrouwbare geleiding van kabels en slangen. Daarnaast is er een online seminar studio ingericht in de buurt van de beursstand.

Hier kunnen klanten alles ontdekken over de huidige ontwikkelingen op het gebied van tribo-polymeren - van materiaalwetenschap en projectplanning tot montagehulpmiddelen, het recyclen van kunststoffen of hoe men eigen 3D-printers kan bouwen. U kunt een overzicht vinden van de huidige online seminars op https://www.igus.nl/info/igus-academy


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.