Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Gegarandeerd 5 miljoen cycli tegen een lage prijs met dunne igus stuurstroomkabels26-3-2020

Nieuwe chainflex M stuurstroomkabels zijn 20 procent dunner en besparen ruimte in de kabelrups

Met haar geavanceerde chainflex M kabelserie, toont igus nu aan dat kwaliteit en een lage prijs elkaar niet uitsluiten. Na vier jaar onderzoek, presenteerde de specialist op het gebied van bewegende kabels de nieuwe stuurstroomkabels CF880/CF881 en CF890/CF891 op de SPS beurs. Een tot wel 20 procent dunnere kabel garandeert kleinere buigradii. Hierdoor kan de gebruiker installatieruimte, ruimte in de kabelrups en kosten besparen. De chainflex M-serie heeft een geteste levensduur van vijf miljoen cycli en wordt geleverd met 36 maanden garantie.


Een goede kabel voor in kabelrupsen tegen een lage prijs! Dat was en is nog steeds de belofte die de chainflex M serie kabels, welke igus voor het eerst in 2013 introduceerde, kenmerkt. Sindsdien is er veel gebeurd, niet alleen op het gebied van machinebouw, maar ook op het gebied van kabelontwikkeling. Vanwege de toegenomen automatisering in de industrie, neemt de roep naar steeds snellere machines toe. Overeenkomstig is de ontwikkeling van lichtere en dunnere kabels vereist, voor het reduceren van de sterk versnelde massa's. Daarom is het voor igus belangrijk om haar voordelige kabelseries verder te ontwikkelen, zonder de kosten te verhogen. De eerste doorbraak was er in 2015: in plaats van één miljoen gegarandeerde cycli, beloofde de fabrikant een levensduur van meer dan vijf miljoen cycli, en dat voor dezelfde prijs. Net op tijd voor de SPS, presenteerde igus haar volgende ontwikkelingssucces: "Dankzij een nieuwe opbouw, kunnen we nu chainflex M stuurstroomkabels produceren die tot wel 20 procent dunner zijn. Onze klanten profiteren hiervan omdat de kabels een kleinere buigradius hebben en minder ruimte in beslag nemen in de kabelrups. Op die manier kan de gebruiker kosten besparen", legt Rainer Rössel uit, afdelingshoofd van de chainflex afdeling bij igus GmbH. De nieuwe chainflex M kabelserie is nu leverbaar als stuurstroomkabel met PVC (CF880/CF881) of igusPUR buitenmantel (CF890/CF891) met of zonder afscherming. De kabels zijn zeer geschikt voor lange rijwegen op eenvoudige klassieke machines, zoals bijvoorbeeld die voor steen-, papier- of houtbewerking.

Betrouwbaarheid gegarandeerd tegen voordelige prijs
Al meer dan 25 jaar is igus al specialist op het gebied van de ontwikkeling van kabels voor gebruik in kabelrupsen. Het bedrijf test haar producten onder realistische condities in het eigen testlaboratorium in Keulen met een oppervlak van 3.800 vierkante meter en deze tests gaan net zolang door tot de kabels volledig defect zijn. igus investeert al vier jaar in de verdere ontwikkeling en duurtests van haar reeds gevestigde chainflex M kabel. De laboratoriumtests hebben aangetoond dat de kabels makkelijk vijf miljoen cycli aankunnen. Op alle kabels, inclusief de geoptimaliseerde chainflex M-serie, geeft igus een unieke wereldwijde garantie van 36 maanden, op basis van haar testgegevens.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.