Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Schimmel krijgt geen kans! igus polymeer glijlagers slagen glansrijk1-8-2019

Smeermiddelvrije iglidur glijlagers van high-performance kunststoffen zorgen voor schone lucht in vliegtuigen en gebouwen.

Voor de bouw- en autotechniek en voor de luchtvaartindustrie is schimmel niet alleen een ergernis maar ook een serieus gezondheidsrisico. Om dit te voorkomen is het niet alleen belangrijk de juiste ventilatietechniek toe te passen, maar ook schimmelwerende componenten te gebruiken. Daarom heeft igus zijn materiaal getest op schimmelvorming. Het resultaat: alle glijlagers zijn bestand tegen schimmels en bacteriën.


Als er zich schimmel ontwikkelt in ventilatiesystemen, worden de schimmelsporen in gesloten ruimtes, voertuigen en gebouwen voortdurend doorgegeven aan de lucht en kunnen makkelijk in het ademhalingskanaal terechtkomen. Om dit risico te vermijden vertrouwen ontwerpers op machine-elementen die schimmelbestendig zijn. De high-performance kunststoffen van igus vallen in deze categorie. In een laboratoriumtest werden zeven iglidur-materialen getest op het effect van micro-organismen volgens DIN EN ISA 846 methode A. Deze test onderzocht de weerstand van de materialen tegen schimmels en bacteriën. Kunststoffen kunnen per slot van rekening door micro-organismen worden gebruikt als voedselbron en kunnen door de metabolische producten van de bacteriën worden gewijzigd. Voor de test werden de glijlagers gedurende vier weken bewaard in een speciale cultuur op een temperatuur van 29 graden Celsius. Het resultaat: er werden geen alternaties vastgesteld op de geteste materialen, nog was er sprake van meeldauw.

Diverse mogelijke toepassingen bij ventilatietechniek
De schimmelbestendige smeermiddel- en onderhoudsvrije glijlagers worden toegepast in vliegtuigstoel- en arminstelmechanieken en voor de opslag van keukengerei en bagagekluizen aan boord. Ook in de bouw kunnen glijlagers van iglidur-materialen worden aangetroffen, bijvoorbeeld in ventilatoren en in luchtkleppen, die ook profiteren van de corrosievrije aard van de kunststof glijlagers. Hier demonstreren de glijlagers ook hun ongevoeligheid voor verontreiniging. De polymeer lagers zijn makkelijk te reinigen en bestand tegen temperatuur, media en chemicaliën. Nog een voordeel: de levensduur van iglidur lagers kan makkelijk online worden bepaald met de levensduur-calculator.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.