Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres:

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Met igus data, energie, vloeistoffen en lucht in zeer kleine ruimtes geleiden20-6-2019

Met het slimme micro flizz energietoevoersysteem van igus kunnen kabels en slangen betrouwbaar op hoge snelheid bewegen.

Het geleiden van data en media in zeer kleine ruimtes op hoge snelheden is een grote uitdaging voor veel gebruikers, bijvoorbeeld in de intralogistiek. Met de micro flizz, biedt igus een compact energietoevoersysteem voor rijwegen tot 100 meter. Het bestaat uit een kabelrups, flexibele chainflex-kabels voor kleine buigradii en een aluminimum geleidekanaal. De micro flizz kan nu ook worden gebruikt met het nieuwe intelligente CF.D-systeem. Dit controleert vooraf de datatransmissie-karakteristieken van de kabel en waarschuwt direct bij een storing.

Nauwe kleine ruimtes en snelle lineaire bewegingen, zoals in magazijnen en ontladingsunits (AS/RS), zijn gebruikelijke scenario's voor busbarsystemen. Het grote nadeel is dat ze normaliter alleen voor energietransmissie gebruikt kunnen worden. Om niet alleen energie, maar ook gelijktijdig data, vloeistoffen en lucht in horizontale en verticale richting te kunnen vervoeren, heeft igus het micro flizz energietoevoersysteem ontwikkeld. Hiermee kunnen verplaatsingssnelheden tot 6 m/s en acceleraties tot 4 m/s2 gerealiseerd worden. De micro flizz bestaat uit een kunststof kabelrups die in een aluminium geleidekanaal wordt bewogen. Naast de zeer flexibele chainflex stuurstroom-, data- en motorkabels voor zeer kleine buigradii, kan de kabelrups ook slangen en glasvezelkabels met datasnelheden tot wel 10 GBit/s geleiden. Dankzij uitgebreide tests in het eigen 2.750 m² grootte testlaboratorium, garandeert igus een levensduur van 36 maanden op alle kabels uit het chainflex assortiment. Als de gebruiker de transmissie karakteristieken van zijn buskabel wil controleren, dan biedt igus nu de optie om het intelligente CF.D-systeem in de micro flizz te gebruiken. Deze slimme kunststof innovatie detecteert vooraf wijzigingen in de transmissie karakteristieken van de kabel en biedt tijdig informatie voor noodzakelijke vervanging. Daarom wordt onderhoud vooraf gepland en wordt een onverwachte stilstand vermeden.

Modulair en makkelijk te reinigen systeem
Het grote voordeel van de micro flizz, naast de optionele intelligente controle, is de speciale constructie. Geïntegreerde "zijgeleiders" houden de kabelrups te allen tijde in gestrekte positie in speciale sleuven aan boven- en onderzijde van het geleidekanaal. In combinatie met de kunststof "veren" aan de dwarsverbinders van de kabelrups zorgen ze voor een zacht en geleidelijk afrollen. Daardoor worden wrijving, slijtage, benodigde energie en het geluidsniveau aanzienlijk gereduceerd. Een ander voordeel: dankzij het modulaire ontwerp is het systeem eenvoudig toegankelijk en daardoor makkelijk te reinigen. Hierdoor is het gebruik van de micro flizz ook ideaal in de farmacie en de voedselproductie. Het kabelrups-systeem is beschikbaar in drie verschillende afmetingen, afhankelijk van de kabeldiameter.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.