Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Veilige kabelgeleiding op robots voor een lage prijs met het retractiesysteem van igus2-5-2019

Nieuw retractiesysteem voor kabelrupsen waarborgt een fail-safe functioneren van robots in moderne fabrieken

Lassen, klinken, solderen: industriële robots moeten dynamisch kunnen werken en snel zijn in de productie. Daarom is een veilige en compacte geleiding van kabels en slangen nodig. Dit is de reden waarom de driedimensionale triflex kabelrupsen van igus worden toegepast. Wanneer de kabelrups lussen gaat vormen in het werkgebied, dan kan dit de kabels en slangen beschadigen en leiden tot een storing van de robot. Daarom heeft igus nu het nieuwe voordelige TR.RSEL retractiesysteem ontwikkeld. Het systeem geleid de kabelrups in lijn op de robot en waarborgt een probleemloos en fail-safe functioneren.

Industriële robots voor het monteren van voertuigonderdelen in de automotive sector bijvoorbeeld, werken met veel rotaties en vele snelle bewegingen. Gebruikers vertrouwen op kabelrupsen om te waarborgen dat de perslucht slangen en kabels voor data en energietoevoer veilig op de robot worden geleid. De triflex R kabelrupsen van igus zijn hier zeer nuttig omdat ze speciaal ontworpen zijn voor industriële robotica aangepast aan de driedimensionele bewegingen van robots. Echter, met de groeiende diversiteit in de geautomatiseerde productietechnologie, moeten niet alleen elektrische kabels en pneumatische slangen, maar ook slangen voor bouten, nagels en schroeven worden geleid. Omdat deze slangen niet compatibel zijn met de kleine buigradii, is een retractiesysteem nodig voor de energietoevoer op de robot. Daarom heeft igus een nieuw, zeer voordelig RSEL retractiesysteem ontwikkeld voor haar kabelrupsen. Dit garandeert dat de kabelrups zo compact mogelijk gehouden kan worden op de robotarm. Het systeem voorkomt dat het hangende energietoevoersysteem invloed heeft, of de bewegingen van de robot blokkeert, zelfs in zeer dynamische toepassingen. In het slechtste geval zal lusvorming leiden tot beschadiging van de kabelrups, de kabels en de slangen in de kabelrups en leiden tot een storing aan de robot.

Voordelig en eenvoudig achteraf monteren van een retractiesysteem
Vanwege de standaard maatvoering en het zeer compacte ontwerp, kan het nieuwe retractiesysteem direct op de 3e as van alle gangbare robottypen worden gemonteerd. Dit betekent dat alle bestaande triflex R series, zoals de TRC, TRE en TRCF snel geconverteerd kunnen worden. Het vastpunt van de kabelrups kan door het nieuwe systeem vrij geselecteerd worden. Een ander voordeel van het gebruiken van het lineaire retractiesysteem is dat de gebruiker extra kabellengte bespaart en bijbehorende kosten, omdat er geen afbuiging meer nodig is. De triflex RSEL is leverbaar als variant met twee elastomeer banden in de maten 70 of 85.