Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

3D Ethernet-kabel van igus maakt snelle robot-communicatie mogelijk13-3-2019

Geteste chainflex kabel voor torsiehoeken tot 360 graden verzendt data veilig naar 6-assige robots

In grootschalige productiefaciliteiten treffen we overal robots aan. Ze bieden een snelle procesautomatisering en waarborgen zo kosten-efficiëntie in bedrijven. igus heeft nu een Ethernet-kabel ontwikkeld met een lange levensduur, de CFROBOT8.PLUS, om te waarborgen dat robot-communicatie tussen de assen, het besturingssysteem en bovenliggende systemen foutloos werken, zelfs onder extreme belasting. De nieuwe kabelfamilie is gedurende enkele jaren getest op torsiebelasting in het eigen laboratorium en werkt al meer dan 15 miljoen cycli foutloos.

Het aantal robots dat in productiefaciliteiten wordt toegepast groeit snel. Volgens schatting van de International Federation of Robotics (IFR), zullen er in 2020 meer dan 3 miljoen industriële robots operationeel zijn, alleen al om de automatisering aan te sturen. Tegelijkertijd nemen de gestelde eisen voor veilige communicatie tussen robots, assen, besturingssystemen en bovenliggende systemen eveneens toe. “De waarschijnlijkheid dat de communicatie van de toekomst wordt gedomineerd door industrieel Ethernet is behoorlijk groot,” legt Rainer Rössel uit, afdelingshoofd van de chainflex kabel divisie bij igus GmbH. Daarom heeft de specialist op het gebied van bewegende kabels meer dan vijf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van Ethernet-kabels voor extreme drie-dimensionale belasting en een veiligere datatransmissie tussen de robotcomponenten. Tijdens de SPS IPC Drives beurs in Nürnberg, presenteerde igus de CFROBOT8.PLUS kabelfamilie aan een specialistisch publiek. “Met onze nieuwe robotkabel zijn we de enige fabrikant ter wereld geworden die een geteste torsiekabel met lange levensduur uit voorraad levert, met een torsiehoek tot wel +/-360°, en zo een gat in de markt opvult,” zegt Rössel.

Tordeerbare kabels, getest en gegarandeerd
De CFROBOT8.PLUS is op torsie getest in ons eigen testlaboratorium van 2.750 m²– in de igus triflex kabelrups-serie voor driedimensionale bewegingen – met meer dan 15 miljoen cycli. Het resultaat is dat de elektrische functies van de Ethernet-communicatie foutloos functioneren. De testreeks loopt nog steeds om de maximum te verwachten levensduur te bepalen. We verwachten de eindresultaten daarom pas over enkele jaren. Dit omdat igus al meer dan 30 jaar kabels ontwikkeld en test in het grootste laboratorium in de sector; deze kabels zijn speciaal ontworpen voor gebruik in kabelrupsen. Met meer dan 2 miljard testcycli en meer dan 1,4 miljoen elektrische tests per jaar, wordt igus beschouwd als de nummer 1 op het gebied van kabels voor toepassing in kabelrupsen. Het bedrijf igus is de enige fabrikant ter wereld die een garantie biedt van 36 maanden voor haar complete chainflex kabelassortiment, inclusief de nieuwe CFROBOT8.PLUS.