Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Hydraulische slangen betrouwbaar in de kleinste ruimten geleiden met E2 kabelrups van igus20-2-2019

Nieuwe kabelrups reduceert onderhoudsintervallen van bouwmachines en mobiele kranen

Met de nieuwe E2 hydro-kabelrups beschikken we nu over een energie- en mediageleiding voor zelfs de kleinste installatieruimten op steunpoten. Sterk, ruimtebesparend en eenvoudig te installeren, de igus kabelrups geleid naast twee hydraulische slangen ook voedings- en stuurstroomkabels. De E2 hydro-kabelrups is de ideale oplossing voor speciale machinebouw, en het gebruik ervan reduceert onderhoudskosten en stilstandtijd.

Speciale uitdagingen vragen om innovatieve oplossingen. Dit geld zeker voor steunpoten welke op veel bouwmachines terug te vinden zijn, zoals betonpompen of mobiele kranen, dezeworden gekenmerkt door een grote variatie in uitvoeringen en niet op de laatste plaats in de componenten. Een veilige geleiding van hydraulische slangen is van cruciaal belang hier, omdat ze de machines constantbetrouwbaar moeten voeden, zelfs onder bij mechanische belastingen en onder zware weersomstandigheden. De E2 hydro-kabelrups van igus biedt efficiënte bescherming. Hij beschermd niet alleen de kabels binnenin, maar voorkomt tevens torsie en buigen van de slangen door de vooraf gedefinieerde minimale buigradius.

Beproefde technologie, zelfs voor zware bouwmachines
igus gebruikt al langere tijd "beugeldwarsverbinders" als het gaat om het creëren van meer inwendige ruimte voor de geleiding van slangen. Voor de E2/000, de E4.1 en de E4.1L systemen, kunnen de beugeldwarsverbinders naast de normale dwarsverbinders met hoge klemkracht worden gebruikt, om zo extra slangen met grotere diameters te kunnen huisvesten. Zo kan de gehele energie- en mediatoevoer door één systeem verzorgd worden. Voor de nieuwe E2 hydro-kabelrups, werd het concept toegepast op de installatie van de ruimte-specifieke condities van steunpoten van betonpompen en mobiele kranen. Een zeer solide beugeldwarsverbinder en de heavy-duty pen/gat-verbinding waarborgen een hoge sterkte, zelfs voor grote vrijdragende lengten. De beugeldwarsverbinders worden direct op de schakelzijkant aangerecht (middels spuitgieten) en bieden zo optimale slanggeleiding en stabiliteit. Het is ook mogelijk o twee slangen veilig boven elkaar te plaatsen. Omdat energie en hydrauliek in één enkele kabelrups geleid kan worden, wordt de benodigde installatieruimte sterk gereduceerd. De E2 hydro-kabelrups heeft een uitwendige breedte van slechts 41,2 mm en een uitwendige hoogte van 57,5 mm. De vooraf gedefinieerde minimale buigradius bedraagt 75 mm. De totale benodigde installatiehoogte van de kabelrups is slechts 255 mm. Zodoende kan de E2 hydro-kabelrups in vrijwel elke applicatie geïntegreerd worden, zoals dicht bij de voet of zijwand van steunpoten, een betonpomp of een mobiele kraan.

Voorzichtige slanggeleiding voor minder onderhoud
Omdat hydraulische slangen, welke doorgaans onder extreem hoge druk worden gebruikt, veel moeten doorstaan in dynamische toepassingen, zijn ze erg onderhoudsintensief. De E2 hydro-kabelrups voldoet op twee manieren aan deze uitdaging: de beugeldwarsverbinders en kabelrups zijn namelijk gemaakt van tribologisch geoptimaliseerd kunststof. Dit reduceert de slijtage en beschermt de slangen. Behalve dit materiaalvoordeel van tribo-polymeren, reduceert het speciale ontwerp tevens de slijtage tot een minimum. Zowel de beugeldwarsverbinders als het binnenwerk van de kabelrups zijn ontworpen om de slang te beschermen. Afgeronde contouren en brede en gladde contactoppervlakken houden wrijving en slijtage van de hydraulische slangen laag. De segmentatie van de kabeltypen reduceert tevens de belasting op de kabels. Elektrische kabels en hydraulische slangen worden volledig van elkaar gescheiden door compartimenten. Dit volgt het principe dat kabels en slangen met verschillende diameters altijd gescheiden van elkaar geleid moeten worden. Dit is belangrijk omdat voeding- en stuurstroomkabels een diameter mogen hebben van max. 5 mm, terwijl de hydraulische slangen tot wel 20 mm dik kunnen zijn. Normaal gesproken moet rekening worden gehouden met een spelingsruimte van 20%, omdat hydraulische slangen transversaal en in de lengte uit kunnen zetten wanneer ze onder druk worden gezet. Tot in het kleinste detail ontworpen, kan de E2 hydro-kabelrups onderhoudsvrijheid bieden.