Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Op zoek naar spectaculaire oplossingen in toepassingen van kunststof glijlagers30-1-2019

De manus award viert haar negende verjaardag – Doe nu mee!

Wat hebben een exo-skelet, een elektrische manipulator arm en een onderzoeksproject over ruimte-afval gemeen? Plastic glijlagers worden in alle drie de toepassingen gebruikt. Ook zijn ze alle 3 gekozen als winnende toepassingen bij de laatste manus award, die de motion plastics specialist igus elke twee jaar organiseert. Nu is het startsignaal gegeven voor de inzendingstermijn voor de komende editie. De winnaars zullen een prijzengeld ontvangen van tot wel 5000 Euro.


De grootste uitdaging van de jury, bij de laatste editie van de manus award twee jaar geleden, was het kiezen van drie winnaars uit 541 inzendingen uit 35 landen. Naast de drie winnaars – een exoskelet om assemblagewerk te faciliteren, een manipulator-arm die onderwater kan worden gebruikt tot op een diepte van 500 meter en een uitwerpmechanisme voor een onderzoeksobject in de ruimte – waren er vele andere interessante toepassingen met kunststof glijlagers. Van 3D-printers en sportuitrusting tot en met kunst sculpturen. "Deze selectie van verschillende toepassingen alleen al laat de veelzijdige toepassingsmogelijkheden zien van kunststof glijlagers," legt Tobias Vogel uit, Vice President en hoofd van iglidur glijlagers en drylin lineaire technologie, igus GmbH. Hij volgt Gerhard Baus op als een nieuw lid van de jury. Dhr. Baus was betrokken bij de laatste acht edities van de wedstrijd als mede-oprichter sinds haar ontstaan in 2003. De nieuwe inzendingstermijn voor de 2019 manus is geopend.

De manus award kent een prijzengeld van tot wel 5000 Euro. Gebruikers moeten hun inzendingen uiterlijk 22 februari 2019 indienen en het ontwerp met een korte beschrijving en foto's en video's aan de jury presenteren. Het maakt niet uit of het een serietoepassing is voor de industrie, of slechts één enkel item. De enige voorwaarde is dat er tenminste één gebouwd prototype van de gepresenteerde toepassing beschikbaar moet zijn. De winnaars worden door een deskundige jury geselecteerd, die bestaat uit mensen afkomstig uit de wereld van de wetenschap, onderzoek en specialistisch media. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Hannover Messe 2019.

Meer informatie op www.igus.nl/manus. Naast de deelnamevoorwaarden is er ook een overzicht van de voorgaande winnaars, en meer dan duizend toepassingen van deelnemers in de afgelopen jaren, die de variatie aan interessante en inventieve toepassingen laten zien.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.