Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Vervangen van bekledingen op de slimme manier met drylin W vervangende lagers van igus16-1-2019

Onbegrensde levensduur van drylin lineaire rails dankzij de nieuwe Exchange oplossing, een nieuw soort smeermiddelvrij lager

De motion plastics specialist vertrouwt op bekledingen gemaakt van high-performance polymeren om te waarborgen dat igus lineaire geleidingen stil en nauwkeurig glijden. Om het vervangen ervan nog gemakkelijker te maken, in extreme situaties, heeft igus een vervangend lager ontwikkeld. Ontgrendel het lager, duw de bekleding er uit en vervang deze. Het principe van het drylin W Exchange lager is heel eenvoudig. Met behulp van het gratis montagegereedschap, kunnen de bekledingen in enkele seconden worden vervangen op de lineaire rail. Het onderhoudsbedrijf kan zo tijd en geld besparen.

Voorheen, wanneer de vervanging van de smeermiddelvrije bekledingen in een lineaire geleiderail aanstaande was, bijvoorbeeld in geval van extreem abrasief zand of glasstof, moest de gehele lineaire slede van de rail worden geduwd. Voor lineaire assen of multi-as lineaire robots met een tandriemaandrijving, betekende dit veel assemblagewerk en machinestilstand. igus heeft daarom een vervangend lager met lange levensduur ontwikkeld voor haar drylin W lineaire geleidingen. Het lager maakt een eenvoudige vervanging mogelijk direct op de lineaire rail. Net als tijdens een pitstop bij Formule 1 races, kan het vervangende lager zeer snel en zonder complicaties worden gewisseld, zodat machinestilstand tot een minimum wordt gereduceerd. Het lager, de lineaire geleiding of lineaire as kan weer in gebruik worden genomen en is dus weer "productief" binnen enkele seconden. Een praktisch, gratis gereedschap maakt een veilige installatie in een mum van tijd mogelijk.

Gemakkelijke wisseling van het lineaire lager zonder complicaties
Met behulp van een eenvoudige schroevendraaier, kan de zijafdichting van de lineaire slede gemakkelijk worden losgemaakt en verwijderd. Met het gratis meegeleverde gereedschap, dat de gebruiker ook zelf 3D kan printen, wordt de bekleding uit de slede geduwd en direct van de rail verwijderd. Het nieuwe lager gemaakt van slijtvast en abrasiebestendig high-performance kunststof iglidur J200 wordt vervolgens op de rail geclipt en in de slede geplaatst met behulp van het montagegereedschap. De zijafdichting wordt vervolgens op de slede geplaatst om het lagervervangingsproces af te ronden. De praktische voordelen hiervan zijn dat de rail niet beschadigd kan raken en dat de vervanging direct kan plaatsvinden op het systeem. Een pin in het midden van de zijafdekking borgt de bekleding in de slede. Deze vervanging kan ook worden uitgevoerd met een schroevendraaier. Op de nieuwe bekleding in de slede, heeft igus daarom speciale uitsparingen gemaakt. Het nieuwe lager kan achteraf worden gemonteerd voor alle bestaande drylin W systemen van maat 10. Denk hierbij aan lineaire geleidingen, lineaire assen en lineaire robots. Andere maten bevinden zich momenteel in de planningsfase.