Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Snelheid voor een lage prijs: nieuwe igus kabel voor SEW- en Siemens motoren12-11-2018

Nieuwe aansluitklare zeer flexibele chainflex hybride kabelrupskabel is nu leverbaar met 36 maanden garantie

Wanneer de gebruiker op zoek is naar een flexibele drivekabel, dan biedt igus technisch de kosten-effectiefste oplossing. Voor SEW en Siemens motoren, heeft de motion plastics specialist nu de CF280.UL.H ontwikkeld, een nieuwe hybridekabel, specifiek voor gebruik in de kabelrupsen. Gebruikers van intralogistiek, bewerkingsmachinebouw of de automotive industrie kunnen nu vertrouwen op een oplossing met een garantie van 36 maanden, gekocht als meterwaren of als voorgemonteerde readycable.

Voor het aandrijven van motoren krijgen steeds meer ingenieurs te maken met hybride kabels. In deze aandrijfoplossingen, worden energietoevoer en andere functies via één enkele kabel getransporteerd. Op deze manier vervangt motorfabrikant Siemens bijvoorbeeld de encoderkabel met een BUS-element en voegt dit toe aan de voedingsaders. Dit elimineert de noodzaak voor bekabeling met een separate meetsysteemkabel voor de encoder. igus heeft nu haar low-cost hybride kabelprogramma uitgebreid met de CF280.UL.H, welke is geschikt voor SEW en Siemens motoren. De nieuwe, uiterst flexibele kabel is specifiek ontworpen voor gebruik in kabelrupsen. Deze is geschikt voor toepassingen met een 10 x d buigradius en voor alle industrietakken, van werktuigmachines en de automotive industrie tot aan de intralogistieke sector. Zelfs temperaturen vanaf -25°C tot +80°C vormen geen enkel probleem voor de kabel. Afhankelijk van de klantspecificatie, heeft de nieuwe hybridekabel een zwarte of oranje oliebestendige PUR-buitenmantel, is koelmiddelbestendig en vlamvertragend. Een gevlochten afscherming met een hoge bedekkingsgraad, waarborgt een goede EMC-bescherming van de kabel gedurende een lange levensduur. igus voert regelmatig continue tests uit op alle kabelprogramma's in 's werelds grootste laboratorium met een oppervlakte van maar liefst 2.750 m². In een serie tests bij 7,5 x d, doorstonden hybridekabels zonder beschadiging, meer dan 8 miljoen cycli. Een ander voordeel van de nieuwe kabelserie is dat deze beschikt over de Amerikaanse UL-goedkeuring, maar ook over het EAC en CTP-certificaat voor de Russische markt.

Wordt direct geleverd als aansluitklare readycable
Op verzoek van de klant confectioneert igus al haar kabels met de juiste connector. Met ruim 4.200 drivekabels, geproduceerd conform 24 merkstandaarden, vindt de klant altijd de voordeligste kabel voor zijn of haar toepassing. Alle kabels worden na confectionering en krijgen een goedkeuringszegel. Door het testen van alle chainflex-kabels tijdens beweging, onder realistische omstandigheden, heeft igus een unieke positie verworven als enige fabrikant op de markt die een garantie van 36 maanden biedt op het hele kabelassortiment.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.