Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Snelle, veilige automatisering met nieuwe kabelrups-oplossingen voor lange rijwegen21-11-2018

De platte kabelrups van igus waarborgt een compacte energie- en datatoevoer in de productie

Productie-automatisering neemt in het kielzog van Industrie 4.0 constant toe en vraagt om betrouwbaardere en ruimtebesparende energietoevoer oplossingen. igus heeft nu de vlakke kabelrups ontwikkeld, een innovatief kabelrups concept voor lange rijwegen en hoge snelheden. Met een op de zijkant gemonteerde kabelrups in een nieuwe, speciaal ontwikkelde geleidegoot, waarborgt het systeem een uitvalbestendige energie- en datatoevoer.


Een blik op moderne productieomgevingen leert dat dit onmogelijk zonder robots gedaan kan worden. Dit komt het duidelijkst aan het licht, in de automotive sector. Of het nu is als lineaire portaalkraan of als industriële robot die beweegt over de 7e as. In krappe ruimten en lange rijwegen, ze moeten altijd betrouwbaar en snel functioneren. Hier is een betrouwbaar energie- en data toevoersysteem noodzakelijk. Met de platte kabelrups heeft igus nu een nieuw kabelrups-systeem voor de automatiserings-industrie ontwikkeld, met maximaal uitvalbestendige eigenschappen voor toepassingen met hoge snelheden en hoge cycli aantallen. In het nieuwe concept van de motion plastics specialist, wordt een kabelrups vlak op de zijkant gemonteerd in een speciale geleidegoot. Het voordeel is hier dat de ontwerper hier vanwege de geringe installatie-hoogte ruimte bespaart. Dankzij de convex badkuip-vorm van de geleidegoot, kan de E6-serie kabelrups zich veilig in twee uitgespaarde kanalen verplaatsen. De roestvaststalen geleidegoot zorgt dankzij haar lage wrijvingscoëfficiënt, voor een lange levensduur van de kabelrups. Voor extra geluidsisolatie van het systeem, kan een speciale isolerende kunststof laag worden toegepast aan de buitenzijde van de goot. Dankzij de lichtgewicht componenten, kan de kabelrups oplossing gemakkelijk onder het plafond voor lineaire robots worden gemonteerd.

Betrouwbare bescherming dankzij volledige behuizing
Op verzoek van de klant zijn er ook volledig gesloten platte kabelrupsen leverbaar. Zo kunnen er geen objecten van buitenaf binnendringen, waardoor de betrouwbaarheid aanzienlijk wordt verhoogd. Naast het potentieel van de platte kabelrups voor automatiserings-toepassingen, is het nieuwe concept in gesloten uitvoering ook geschikt voor de energietoevoer op kranen. Hier worden de kabelrupsen binnen de corrosievrije goten beschermd tegen ernstige beschadiging, veroorzaakt door wind en weersinvloeden.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.