Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Temperatuurstabiel printen met het nieuwe igus tribo-filament24-10-2018

Slijtvaste en onderhoudsvrije speciale onderdelen voor extreme condities worden snel geproduceerd met iglidur J350

Om snel onderdelen te vervangen voor hoge-temperatuur toepassingen, heeft igus nu een filament ontwikkeld dat gemaakt is van het slijtvaste smeermiddelvrije iglidur J350 materiaal. Het high-performance polymeer wordt niet alleen gekenmerkt door haar hittebestendigheid, maar ook door haar uiterst lage wrijvingscoëfficiënten op staal. Het filament kan binnen zeer korte tijd worden verwerkt met een hoge-temperatuur 3D-printer.

Hoge temperaturen eisen een zware tol van slijtdelen in fabrieken en in apparatuur. Wanneer belangrijke lagerpunten defect raken, leidt dit tot stilstand. De consequentie is een complexe reparatie en lange stilstandstijd met uit de hand lopende kosten. Om ontwerpers en onderhouds-ingenieurs in staat te stellen snel slijtvaste onderdelen te printen voor eigen gebruik, heeft igus nu een onderhoudsvrij filament met iglidur J350 ontwikkeld.

Gemiddelde tot hoge belastingen tot maximaal 180°C
Het smeermiddelvrije tribo-materiaal wordt door de motion plastics specialist al aangeboden in het glijlager en stafmateriaalprogramma. Het materiaal wordt vooral gekenmerkt door haar extreem hoge slijtvastheid en zeer lage frictie-coëfficiënten op staal. Deze duurloper is vooral geschikt voor rotatie, en kent een hoge maatstabiliteit bij hoge temperaturen tot 180°C. Gemiddeld tot hoge belastingen zijn geen probleem voor iglidur J350. Een ander voordeel is dat het materiaal voldoet aan de brandpreventie-vereisten van de Federal Aviation Administration of the USA (FAA) voor interieurs van vliegtuigen. Met een hoge-temperatuur 3D-printer, kan het filament goed worden verwerkt op een printplaat, uitgerust met een PET-film. Typische toepassingen van het nieuwe filament zijn bijvoorbeeld in de automatentechnologie, in de automobielsector, in de glasindustrie en in de machinebouw. Naast iglidur J350, zijn er nog zes andere filamenten beschikbaar van igus: van materialen die zijn goedgekeurd voor levensmiddelencontact tot "chemical-grade" materialen.