Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Snel als de hulpdiensten: de igus 3D-printservice voor slijtvaste componenten27-9-2018

igus additieve productie-service produceert reserve-component voor een beurs van het in Berlijn gevestigde bedrijf Blackcam in slechts een paar uur

Wat te doen wanneer een belangrijk component van een te tonen item plotseling ontbreekt op weg naar een beurs? De reactie van het in Berlijn gevestigde bedrijf Blackcam, een producent van camerabewegingssystemen, was contact opnemen met de igus 3D-printservice. Met behulp van industriële 3D-printers, produceert de motion plastics specialist unieke slijtvaste klantcomponenten in slechts enkele uren. Dit is hoe het ontbrekende speciale glijlager werd gemaakt.

Bij een kijkje achter de schermen van welke Hollywood filmset dan ook, zal men altijd rails zien waarop de grote camera-dolly beweegt. Maar wat al decennia goed heeft gewerkt voor het opnemen van films, is niet geschikt voor live uitzendingen, omdat deze camera-dolly systemen het zicht kunnen beperken bij concerten en sportevenementen. Blackcam, een bedrijf dat is gevestigd in Berlijn, ontwikkelt daarom een nieuwe oplossing: compacte en op afstand bediende dolly-systemen, die de camera verplaatsen over een smal spoor. Dit type dolly-systemen wordt steeds populairder in de entertainment-industrie. Ferenc Tiefenbach, een engineer bij Blackcam, is vaak op pad met tentoongestelde items op beurzen. Toen hij op reis was, via de luchthaven van Düsseldorf, droeg de engineer het prototype van een nieuw dolly-systeem, ontwikkeld voor voetbalwedstrijden, toen hij zag dat één van de glijlagers defect was. Er was geen reserve-onderdeel. Dus wat te doen? Tiefenbach nam contact op met de igus 3D-printservice. De motion plastics specialist produceert snel kleine series en enkelstuks van high-performance plastics met behulp van industriële 3D-printers.

3D geprint lager, klaar om binnen enkele uren opgehaald te worden
Upload het CAD-model van het onderdeel op de igus website, selecteer het printmateriaal, bijvoorbeeld iglidur I180, een slijtvast, high-performance plastic, en bestel direct. Het onderdeel wordt doorgaans binnen 24 verzonden. "In mijn dringende geval, kon ik het lager enkele uren na het plaatsen van de order afhalen," vertelt Ferenc Tiefenbach enthousiast over de service. Dat is niet altijd het geval in de industrie. Zo was het product klaar om getoond te worden op de beurs. "Het is opmerkelijk, dat ondanks de omvang van het bedrijf, igus een enkel component zo snel kan produceren." De kosten zijn ook redelijk, in dit geval slechts €96,-. High-performance plastic slijtvaster dan standaard ABS Filament
Uit haar programma van materialen voor additieve productie, werd iglidur I180 gekozen voor deze 3D-print job. Het high-performance kunststof maakt indruk met haar hoge slijtvastheid. Het igus testlaboratorium heeft de superieuriteit van het materiaal in vergelijking het het standaard filament gemaakt van acrylonitriel-butadieen-styreen (ABS) in een experiment aangetoond. Glijlagers bewogen op een 0,37 meter lange, hard geanodiseerde aluminium as met een snelheid van 0,34 meter per seconden en een oppervlaktedruk van 0,11 MPa. Het resultaat: het 3D-geprinte lager gemaakt van ABS vertoonde slijtagewaarden van 13,3 micrometer per kilometer. Voor het lager gemaakt van iglidur I180 was de slijtage over dezelfde afstand slechts 0,8 micrometer. De lagers kennen niet alleen een langere levensduur, maar zijn ook voordeliger in het gebruik. Ze maken onderhoudsvrije droge werking mogelijk, zonder de noodzaak voor smering. Dus vormen ze de ideale kandidaten voor de camera-dolly-systemen van Blackcam.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.