Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Video: zware brug wordt makkelijk geopend met betrouwbare energietoevoer van igus16-8-2018

Geconfectioneerd kabelrups-systeem waarborgt een fail-safe voeding bij de Memorial Bridge in New Hampshire (VS)

De Memorial Bridge ligt over de Piscataqua rivier tussen Portsmouth, New Hampshire en Kittery, Maine aan de oostkust van de VS. Het verving de oorspronkelijke brug, die in 1923 werd gebouwd ter herinnering aan locale zeelieden en soldaten die deelgenomen hadden aan de eerste wereldoorlog. Geconfectioneerde kabelrupsen van igus zorgen voor een betrouwbare energietoevoer in de hefbrug.

Om schepen onder de brug door te laten, moet deze omhoog worden gebracht middels een verticaal hefmechanisme. Tijdens gebruik is een gemiddelde snelheid van 1 m/s nodig voor een totale afstand van 40 meter. Om het onderhoud te reduceren en de algehele betrouwbaarheid te vergroten, gebruikten de bruggenbouwers geconfectioneerde igus readychains in plaats van de hangende kabels uit het oorspronkelijke ontwerp. De kabels, die reeds voorzien van connectoren in de kabelrupsen werden ondergebracht, zijn in de nabijgelegen igus fabriek geconfectioneerd en afgeleverd als aansluitklare systemen voor montage op locatie.

De igus engineers gebruikten zeer buigvaste chainflex kabels in de E4 kabelrups alsook heavy-duty CFXL kabelklemmen voor een betrouwbare trekontlasting voor de kabels. Elk van de geïnstalleerde kabeltypen - inclusief de CF300, CF9 en CF34 motorkabels en de 4-aderige CFLG glasvezelkabel - werdt uitgebreid getest in het 2.750 m2 grootte testlaboratorium. Zodoende is igus de enige kabelproducent ter wereld die 36 maanden garantie kan geven op haar chainflex kabels. De readychain systemen kunnen in bedrijf worden bekeken in de video: https://youtu.be/Yt1k0wrgD28