Kies uw leveringslocatie

De keuze van de land/regio-pagina kan invloed hebben op verschillende factoren zoals prijs, verzendopties en beschikbaarheid van producten.

Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Modemweg 37c

3821 BS Amersfoort

+31(0)346 353 932
NL(NL)

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Snelle instelling en stil: nieuwe smeermiddelvrije spindelmoeren van igus26-7-2018

igus breidt haar spindelmoeren-programma uit met onderhoudsvrij iglidur E7 high-performance polymeer

Veilig, snel en stille instelling, dat zijn de vereisten voor spindels. Daarom heeft igus nu haar programma van spindels verder uitgebreid met het materiaal iglidur E7 voor trapezium en steile spindels. Het materiaal kenmerkt zich door haar soepele en trillingsvrije werking bij lage belastingen en hoge snelheden. Met daar op afgestemde materialen en geometrieën, bieden de nieuwe spindels en de gepatenteerde igus dryspin steile schroefdraadtechnologie, de optimale lineaire aandrijving.

In het dagelijkse leven treft u ze overal aan; in de cameralens maar ook in treindeuren: steile en trapeziumspindels. Ze worden toegepast als een nauwkeurige afstelling vereist is. Spindels bestaan traditioneel uit twee componenten: de spindel en de bijbehorende moer. Bij hoge snelheden van spindels, bereiken spindelmoeren gemaakt van standaard kunststoffen of metalen alternatieven vaak hun limieten. De consequenties zijn trillingen en geluid. Daarom heeft igus het materiaal iglidur E7 toegevoegd aan haar programma van spindels voor steile en trapezium spindels. De moeren zijn specifiek ontworpen voor hogesnelheids-toepassingen met lage belastingen in kleine installatieruimtes. Hun toepassing is daarom ideaal in bijvoorbeeld volautomatische koffiezetapparaten, 3D-printers of zelfs in laboratoriumtechnologie.

Zacht materiaal waarborgt een stille werking bij hoge snelheden
De nieuwe iglidur E7 spindelmoer is gemaakt van een zachter, high-performance polymeer met permanent opgenomen vaste smeermiddelen. Daarom zijn er geen externe smeermiddelen nodig zoals olie en vet. Het nieuwe materiaal dempt het geluid terwijl het tegelijkertijd fungeert als trillingsdempend element met een lange levensduur. Dit is aangetoond in het igus testlaboratorium. igus voerde in eigen beheer een vergelijkingstest tussen iglidur E7 en het igus standaard materiaal voor spindels. Deze test toonde aan dat de iglidur E7 spindel bij 135 rpm en een belasting van 100 Newton een vier maal hogere slijtvastheid had op een steile spindel. Ook werd een 19 keer betere slijtvastheid op een trapezium spindel aangetoond. Gepatenteerde dryspin technologie voor hogere efficiency Naast de ontwikkeling van spindels gemaakt van high performance kunststof, introduceert igus 'dryspin'; een geoptimaliseerd en gepatenteerd steil spindelprogramma dat is afgestemd op de igus spindels. De speciale kenmerken van de dryspin technologie zijn de vlakke flankhoek, een asymmetrische geometrie en afgeronde tandflanken. Ze waarborgen een groter efficiency en een stille werking met weinig frictie. Met behulp van de online tool "Leispilmodule expert" van igus, kan de gebruiker de juiste lineaire aandrijving inclusief moer samenstellen. Met slechts een paar muisklikken kan deze ook direct bestelt worden.


The termen "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" en "yes" zijn wettelijk beschermde handelsmerken van igus® GmbH/Keulen in de Bondsrepubliek Duitsland en, indien van toepassing, in sommige andere landen. Dit is een niet-uitputtende lijst van handelsmerken (bijv. lopende handelsmerkaanvragen of geregistreerde handelsmerken) van igus GmbH of gelieerde ondernemingen van igus in Duitsland, de Europese Unie, de VS en/of andere landen of rechtsgebieden.

igus® GmbH benadrukt dat het geen producten verkoopt van de bedrijven Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber en alle andere drive-fabrikanten die worden genoemd op deze website. De producten die worden aangeboden door igus® zijn die van igus® B.V.