Mijn contactpersoon
igus® B.V.

Bezoekadres

Sterrenbergweg 9

3769 BS Soesterberg

+31 346 353932
+31 346 353849

Pers

Hebt u vragen? Hebt u materiaal nodig?
U kunt hier actuele persinformatie en persklaar beeldmateriaal downloaden.
Natuurlijk kunt u ons ook bellen, e-mailen of faxen!
 
PerscontactWilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?

Persberichten op onderwerp

Easy clip met K230: nieuw iglidur materiaal voor intelligente glijlagerontwerpen5-7-2018

Het bedrijf igus introduceert tribo-plastic, speciaal voor een smeermiddelvrije en onderhoudsvrije clip en flenslager

Als de gebruiker op zoek is naar een veilig, smeermiddelvrij lager, dan biedt igus een breed scala aan oplossingen: naast het uitgebreide catalogus programma voor cilindrische, standaard glijlagers, die ook zogenaamde clip- en flenslagers omvat. Deze worden gebruikt vanwege hun installatiegemak en ontwerp, speciaal voor het doorvoeren van metaalplaten. Om, zelfs onder extreme omstandigheden, bestand te zijn tegen hoge kantbelastingen heeft igus nu een nieuw materiaal ontwikkeld. Het slijtvaste materiaal iglidur K230 is zeer elastisch, chemisch resistent en is bestand tegen vochtinvloeden.

Constructies van plaat bieden doorgaans geen mogelijkheid voor het inpersen van een glijlager in een montage-opening of in een behuizing om deze te fixeren. In plaats daarvan, moet een lager als voering dienen voor het gestanste deel, dat doorgaans behoorlijk ruw is en zo de as veilig kan geleiden. Snelle montage, handmatig en geautomatiseerd, evenals zelfboring zijn verdere vereisten. Voor dergelijke gevallen heeft igus het ""cliplager" in haar programma. De naam is afgeleid van de eenvoudige montage, waarbij het glijlager met sleuf door het gat wordt geleid met de kleinste van de twee flenzen en vervolgens wordt "geclipt". Naast het standaard programma van clip-lagers, zijn er talloze maatwerkoplossingen. Er zijn ook lagers waarbij de tweede flens wordt gevormd door het omzetten van flensdelen, na het plaatsen in het gat. Deze oplossingen hebben zichzelf, in de loop der jaren, miljoenen malen bewezen. Bijvoorbeeld voor het reduceren van frictie en geluid in autostoelen. Alle ontwerpen hebben de gemeenschappelijke vereiste van hoge flexibiliteit en robuustheid. Voor snelle installatie en om bestand te zijn tegen de hoge kantbelastingen die moet worden doorgevoerd naar de metalenplaat. Het nieuwe igus materiaal iglidur K230 heeft exact deze eigenschappen.

Uiterst elastisch materiaal voor gemakkelijke installatie
Het smeermiddelvrije materiaal iglidur K230 is uiterst elastisch en flexibel, waardoor het ideaal is voor flens- en clip-lagers. Uitgebreide testen in het eigen igus-laboratorium tonen aan dat het high-performance kunststof dat nieuw is ontwikkeld door igus, naadloos past in de beste iglidur standaard materialen qua slijtvastheid. Het absorbeert vocht in slechts extreem kleine hoeveelheden en heeft een zeer goede universele mediaresistentie. Zelfs gebruik in toepassingen in een vochtige omgeving is mogelijk. Het nieuwe materiaal kan ook haar voordelen aantonen in toepassingen met hoge temperaturen tot maximaal 130°C. Initieel biedt igus het materiaal iglidur K230 speciaal aan voor clip- en flenslagers in maatwerk-ontwerpen. Op verzoek is het flexibele materiaal ook beschikbaar in de vorm van glijlagers in standaard maten.